Prvi Festival dokumentarnog filma ДОК #1

Prvi Festival dokumentarnog filma, ДОК #1 održava se od 31. januara do 3. februara u Kombank dvorani.

Tokom četiri festivalska dana, biće prikazano 20 filmskih ostvarenja u dve sale, i iz tog razloga broj ulaznica za prodaju biće ograničen.

Detaljan program Festivala dostupan je na sajtu Kombank dvorane i www.dokfest.rs. Cene ulaznica prilagođene su gledaocima, tako da ljubitelji dokumentarnog filma mogu da kupe ulaznice po ceni od 300 i 350 dinara. Ulaz na retrospektivu dokumentarnih filmova Hajrudina Krvavca je besplatan.

Flmska ostvarenja koja će gledaoci biti u prilici da pogledaju podeljena su u četiri programske celine: Biografije, Vrhunci, Na ivici i Prvi korak. Program Vrhunci predstavlja dokumentarne filmove koji su zapaženi od strane svetskih programskih selektora, ali i priznate publike velikih festivala. Pored filma Zašto smo kreativni?Hermana Vaskea kojim se otvara Festival 31. januara u 20 časova; u okviru ovog programa gledaoci će biti u prilici da uživaju i u ostvarenjima kao što su: Naš tim Džefa i Majkla Zimbalista, Santjago, Italija Nanija Moretija, Država protiv Mandele i ostalih Nikolasa Šampoa i Žila Portea.

U okviru programa Biografije nalazi se par biografskih dokumentaraca, među kojima se izdvaja film Proslava, ostvarenje o čuvenom modnom kreatoru Iv Sen Loranu, koji nakon projekcije na Berlinale festivalu 2007. nije bio prikazivan na zahtev reditelja Olivijea Mejrua. Tupamarosi-urbana gerila Martina Markovića, Veština Metjua T. Bernsa samo su neki od filmova u okviru celine Na ivici koja obrađuje bizarne, provokativne i granične teme. Programska celina ‚Prvi korak slavi debitante i njihove prvence, među kojima je nekoliko ostvarenja kao što su: Naša Afrika Aleksandra Markova, Kriza je naša Rebeke Kaufman.
 
Festival se organizuje u produkciji ZERO production uz tehničku podršku Kombank dvorane.
 
Nakon Festivala, publika će biti u prilici da pogleda selekciju filmova sa ДОК #1 festivala i u Domu kulture Studentski grad.
 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *