Aleksandar Stojković ST: Moja knjiga

Moja knjiga Aleksandra Stojkovića ST-a, u izdanju izdavačke kuće Rende, još jedna je knjiga koja nas brutalno i pesnički suočava sa svetom u kome živimo. Aleksandar Stojković ST je poznat pre svega kao pevač i frontmen trip hop bluz benda Goribor. Nažalost, Goribor već godinama ne svira, ali to je druga priča.

ALEKSANDAR STOJKOVIC ST

Knjiga je podeljena po formi na dva dela. Prvi deo knjige je prozni deo koji čini jedna kratka priča. Drugi deo knjige je poetski deo, i sadrži nekolicinu pesama ST-a. Neke od tih pesama već se nalaze na albumima Goribora – Jureći ljubav, Grad, Dugo nisam bio tu... Druge pesme ocrtavaju dušu ukletog pesnika izgubljenog u urbanom prostranstvu besmisla:

Kad bogovi zaćute
Kad droga prestane da radi
Svaki vetar te nosi
Svaka kiša te davi

Prozni deo sadrži verovatno autobiografski inspirisanu priču o muzičaru koji odlazi u svoju dedovinu na selo da bi se izlečio od droge ili još tačnije da bi pronašao svoju izgubljenu dušu negde na rubu života i smrti.

Svako ko voli muziku benda Goribor biće mu bliska i ova knjiga jer ona predstavlja još jedan umetnički portret ST-a. Još jedan njegov potpis koji budi nadu da negde tamo ima ljudi jednako izgubljenih koji nisu sami.

EnfanTTerrible

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *