Angel’s Breath – Reizdanje kultnog albuma Milana Mladenovića i Mitra Subotića

Angel’s Breath kultni je album, odnosno projekat Milana Mladenovića, legendarne rok figure ovih prostora koji nas je nažalost napustio 1994. godine i Mitra Subotića Sube, vrhunskog muzičara i producenta koji je u Brazilu, gde je tragično i stradao 1999. godine, postao istaknuti producent pred kojim su bile najbolje profesionalne godine.

Milan Mladenović i Mitar Subotić Suba

Foto: Vladimir Radojičić

Croatia Records i Zadužbina Milana Mladenovića udružili su snage kako uspomena na Milana i Subu ne bi izbledela – ideja koja je dovela do albuma Angel’s Breath svetu je bila preko potrebno onda, a i danas je. 

Zadužbina Milana Mladenovića osnovana je s ciljem da održava uspomenu na Milana i da njegovu autorsku i ličnu ostavštinu sačuva kao celinu. Više od godinu dana smo radili na pripremi reizdanja Milanovog poslednjeg albuma Angel’s Breath koji je do sada publici bio dostupan samo kao limitirano CD izdanje. U dogovoru sa porodicom Mitra Subotića Sube, Milanovog prijatelja i koautora ovog albuma koji je snimljen 1994. godine u Subinom studiju u Brazilu, smatrali smo da Angel’s Breath treba ponovo objaviti jer predstavlja važan dokument stvaralaštva oba autora i kruna je njihove dugogodišnje saradnje. Želja nam je bila da i nekoj novoj publici približimo ove pesme i da ih učinimo dostupnim u jednom osveženom izdanju sa dobrim kvalitetom zvuka. Srećni smo što je Croatia Records prepoznao značaj ovog albuma i što će, uz njhovu podršku, Angel’s Breath dobiti novi život kao vinilno, CD i digitalno izdanje. Na ovaj način smo jedno umetničko remek-delo spasili od propadanja i zaborava, a na radost Milanovih i Subinih poštovalaca i svih ljubitelja kvalitetne muzike, poručili su iz Zadužbine.

Ekskluzivno reizdanje albuma Angel’s Breath sa remasterovanim zvukom biće u prodaji kao CD, ali naći će se i na striming servisima od 29. maja. Vinilno izdanje u prodaji će biti od juna.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *