Apokalipsa na Tašu

Beograd je imao veče za pamćenje. U prelepom ambijentu Tašmajdana imali smo priliku da slušamo jednog od najvećih umetnika sa ovih prostora. Pre nego što je Rundek izašao na binu, publika se zagrevala uz Kralja Čačka. Sjajni kantautor i njegova pratnja su nas poveli na  još jedno magično putovanje. Predivne džez melodije, ukombinovane sa rundekovskim folkornim zvukom i rock ’n’ rollom su bili odličan početak nezaboravne večeri.

Foto: B. Milošević / balkanrock.com

Publika je velikim aplauzom ispratila Kralja Čačka i pozdravila „kralja magije“. Rundek je otvorio koncert pesmom „Tranzit“ koja je laganim tonovima uvodila publiku u noć koja će se još dugo prepričavati. Nakon prve pesme, usledili su mali tehnički problemi koji su samo  na nekoliko minuta prekinuli stvaranje simbioze između umetnika i publike. Do poslednjeg mesta ispunjen Tašmajdan je, zatim, dao novu energiju muzičarima i spektakl je mogao da počne. Redom su se ređali hitovi „More“, „Crni dusi“, „Grane smo na vjetru“... Prava rapsodija nastala je na prve taktove pesme „Ruke“ koju je publika u glas otpevala sa bendom. Nakon melanholičnih tonova numere „Senor“, Rundek je kormilo okrenuo ka egzotičnoj Kubi. Sa Kube vratio nas je na beogradske ulice pesmom „Ay Carmela“ koja se orila gradom poslednjih godinu dana. Obišli smo sve meridijane i suočili se različitim emocijama. Prošli smo razne teme, kako ljubavne tako i društvene.

Foto: B. Milošević / balkanrock.com

Čuvenim hitom sa istoimenog albuma „Apokalypso“ Darko je završio formalni deo koncerta, nakon čega su usledili pozivi publike koja nije želela kraj. Gromoglasnim aplauzom fanovi su pozdravili zvuke sa istoka iz mistične pesme „Kurdistan“, a potom zajedno sa bendom otpevali pesmu „Makedo“. Bend je još jednom pokušao da se „izvuče“ sa bine, ali Tašmajdanom je ponovo zagrmelo „Bis!“. Na zahtev publike otpevao je stari hit „Šejn“,  iz vremena provedenog u grupi „Haustor“. Za konačan kraj koncerta Rundek je predstavio sve članove svog tima, zahvalio se publici i otpevao prvu strofu pesme „Otok“.

Foto: B. Milošević / balkanrock.com

Ovim koncertom Rundek je započeo svoju regionalnu turneju pod nazivom „Apocalypso Now“, čiji je povod dvadesetogodišnjica od početka njegove samostalne karijere i izlaska albuma „Apokalypso“.

Beogradska publika je imala priliku da uživa u muzičko-scenskom nastupu Rundeka i njegovog velikog benda. Koncert je praćen autorskim videom i svetlosnim efektima koji su činili ovaj nastup još senzacionalnijim.

Rundeku želimo dobru energiju i rasprodate koncerte. Džabaletan ga čeka na Arsenalu, 23. juna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *