Bend Garbage na Bazenima „11. april“

Legendarni Garbage napokon dolazi u Beograd. Dugoočekivani koncert ovog američkog rok benda održaće se na Bazenima 11.april na Novom Beogradu 28. juna u 21h.

Garbage na bazrnims 11. april

Jedan su od najpopularnijih bendova sa kraja devedesetih i početka dvehiljaditih godina i u svetu ali i u Srbiji. Poslednji put nastupili su u našoj zemlji 2005. godine na EXIT-u, imali su i najavljivali koncerte u regionu, ali ih nije bilo kod nas. Nakon mnogo godina iščekivanja, Beograd se našao na listi datuma za 2019. godinu.

Garbage su Širli Menson, Djuk Erikson, Stivi Marker i Buč Vig. Zajedno nastupaju 25 godina. Do sada su prodali preko 17 miliona albuma i nastupali u preko 35 zemalja. Nakon što su se Buč, Djuk i Stivi okupili u Medisonu (Viskonsin) 1993. i godinu dana kasnije im se priključila Širli, 1995. godine izbacili su debi album Garbage koji je prodat u preko 4 miliona primeraka. Njihov jedinstveni zvuk i provokativna vizuelna estetika izazvali su veliku pažnju javnosti širom sveta i doneli im ogroman uspeh.

Njihov najnoviji studijski album Strange Little Birds objavljen 2016.godine, debitovao je na prvom mestu Bilbordovih Top Rock i Alternative Album lista, a bio je i na 14.mestu liste Billboard 200.
2017. godine objavili su i jako dobro prihvaćenu i čitanu autobiografiju This Is The Noise That Keeps Me Awake koju je priredio Džejson Koen i za koju je svaki član grupe napisao deo priče, a odmah zatim krenuli i na zajedničku turneju po Severnoj Americi sa legendarnom grupom Blondie.
Veći deo prošle godine proveli su na turneji po Evropi, Severnoj Americi i Meksiku proslavljajući 20 godina od svog drugog izdanja Version 2.0. Trenutno rade na novom, sedmom albumu koji bi trebalo da završe do kraja ove godine.

Nakon mnogo godina iščekivanja, Garbage je uvrstio i Beograd na listu datuma za 2019.godinu. 

Ulaznice su u prodaji od ponedeljka, 11.marta, putem Ticketvisiona i online na www.tickets.rs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *