Bend M.O.R.T. održao koncert u Elektropioniru

Od sinoćnog koncerta hrvatske grupe M.O.R.T. zaista ništa nisam očekivala. Potpuno nepripremljena za ono što me je tamo sačekalo, otišla sam u Elektropionir. A to što se dešavalo skoro puna dva sata je jedan od najboljih koncerata na kome sam bila u skorijoj prošlosti.

Publiku nisu štedeli ni trenutak. Od početka je krenulo žestoko, sa jakim gitarskim zvukom i sjajnom ritam sekcijom. M.O.R.T. je po meni neka mešavina beogradskog Repetitora i starih pankera iz Rijeke, grupe Let3. Ne mislim da M.O.R.T. kopira bilo koju od ove dve grupe. M.O.R.T. ima svoj zvuk, prepoznatljive tekstove, nastupe. Jednostavno kada sam ih sinoć slušala nisam mogla da ne pomislim da su oni fuzija beogradskog bunta i riječkog panka sa početka 80-tih godina. Glas pevača ove fantastične grupe neodoljivo podseća na glas pevača grupe Let3. Imaju tog nekog šmeka koji podseća na prva dva albuma riječkih veterana. Pored svega toga ovaj bend je svoj od početka do kraja. Oni sviraju nešto što je jako teško svirati ako nisi sto posto u tome. A ovi momci su i više od sto posto sebe dali da sinoćni nastup bude nešto o čemu će se narednih dana pričati po beogradskim ulicama. Na nekim našim cestama.

U današnje vreme kada naletim na nešto za mene novo na muzičkoj sceni osetim se kao da sam pronašla nešto zlata vredno. Moja greška što ranije nisam otkrila i pratila ovaj bend. Momci iz grupe Mort su za mene otkrovenje na  kome sam neizmerno zahvalna.

 

Jo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *