Beogradski duo t.u.n.a. predstavlja debi singl „Vozimo se“

Etiketa Honey Money Gang predstavlja debi singl Vozimo se beogradskog elektro, R&B sastava t.u.n.a.t.u.n.a.

Iza akronima t.u.n.a. krije se često izgovorena rečenica među muzičarima – Treba uraditi nešto autorski. Vođeni tim izazovom, članovi dvojca t.u.n.a. snimili svoj prvi zajednički singl, snažno se oslanjajući na sve muzičke uticaje koji ma su bili izloženi kao slušaoci i kao profesionalni muzičari.

Andrej Martinović i Dušan Ćirić oformili su duo t.u.n.a. sa namerom da revitalizuju prepoznatljivi elektro pop zvuk koji je dominirao na ovim prostorima početkom osamdesetih prošlog veka. Po uzoru na rane radove sastava kao što su Denis & Denis ili Jakarta nastala je pesma Vozimo se.

Reklo bi se da je muzika koju stvaramo bazično pop ali i fuzija svega što smo slušali kao klinci, tokom odrastanja i kasnije kao oformljeni muzičari. Voleli smo  muziku osamdesetih, zatim dens i R&B devedesetih. Ja sam se kasnije vratio u sedamdesete soul klasicima, neo soulu, opčinjen džezom i avangardnim zvukom. Naša želja je da muziku vratimo u okvire grada, kaže Anderej Martinović.

U bendu t.u.n.a. Andrej komponuje, svira sintisajzere i klavir. Nakon završene muzičke akademije svirao je u mnogim kaver i autorskim sastavima a jedan je od osnivača i doskorašnji član grupe MaraQya.

Dušan Ćirić je pevač fenomenalnog glasa, na kog treba obratiti pažnju. Široj javnosti je poznat nakon učešća na festivalu Beovizija.

Mastering i miks singla uradio je DJ/producent SevdahBABY a kao gost MC pojavljuje se poznati beogradski reper BeGe Fank.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *