Božićne i novogodišnje priče

Bozicne i novogodisnje priceKnjiga Božićne i novogodišnje priče objavljena prošlog meseca u izdavačkoj kući Tenesi, predstavlja pravu poslasticu za sve ljubitelje književnosti. U njoj su sabrane priče klasika poput Dikensena, Andersena, Vajlda, A. K. Dojla, Tolstoja, Tvena, Čehova, Irvinga, Dostojevskog, braće Grim, Gogolja…

Sve ove priče imaju za temu praznik Božić i Novu godinu. Ali to je samo na prvi pogled. One uvek sadrže neke večne teme i univerzalne poruke. Bez obzira u kakvom ste prazničnom raspoloženju ove priče će vam prijati u svakom slučaju. Pored toga, svakako da će dodatno doprineti da vam i ovi praznici postanu miliji i bliski.

Nepojmljiva lepota i dobrota koja izvire iz ovih priča može savremenom čoveku izgledati daleka i patetična. Ali to je samo zato što je sam savremeni čovek postao dalek, prvo samom sebi pa onda i drugima. Isto važi, i za to, da je izgubio sposobnost da razlikuje patos od patetike. Izgubio je dubinu, i samim tim postao površan i slep za sve slojevito. Savremenog čoveka vređa dubina i uzvišena lepota. Zato što joj nije dorastao. Nesposoban da dosegne takve visine on je naspram toga mali u svom postojanju i poimanju. I zato se oseća uvređenim. I zato laje na istinsku lepotu i dobrotu.

Bozicne i novogodisnje price

Ovo je knjiga koja poziva i takvog čoveka da dosegne nedosegnuto. I zato je i božićna, daje priliku i već izgubljenim dušama. Ostalim ljudima koji su navikli, mada se na tako nešto čovek nikada ne navikne, da uživaju u iskonskoj lepoti i dobroti, ova knjiga nudi pravi uzvišeni doživljaj. Ovu knjigu preporučujemo da čitate uz dobru prazničnu toplu čokoladu ili kakav čaj. Još ako napolju pada sneg, dobili ste idealnu koreografiju da se prepustite uživanju.

Džabaletan vam želi srećne praznike! I da nastavimo zajedno sa vama, u sledećoj godini, da širimo prave ideje i vrednosti. Da letimo zajedno na krilima Džabaletana u nova jutra i magične noći koje nas čekaju. A ako bude teško, a biće, jer takav je život, opet je tu vaš i naš Džabaletan!

Šarl

Leave a Reply

Your email address will not be published.