Dani Darka Rundeka u Beogradu

Manifestacija Dani Darka Rundeka u Beogradu biće održana od 1. do 7. marta 2019. godine u Domu omladine Beograda (DOB), tokom koje će Darko Rundek predstaviti svoje raznoliko i bogato stvaralaštvo, kao i aktuelne projekte, tako što će održati čak pet koncerata, međusobno različitih po repertoaru, postavama muzičara, scenografiji i prostoru.

Darko Rundek

1. mart 21:00 Darko Rundek & Ekipa Best of – Amerikana RASPRODATO
2. mart 21:00 Darko Rundek & Ekipa NOVO – Amerikana
4. mart 21:00 Cul De Sac, free impro experimental – Klub DOB-a
5. mart 21:00 Andreja, Rundek & Ekipa, promocija albuma Mura Mura – Velika dvorana DOB-a
7. mart 21:00 Rundek Cargo Trio, Plavi avion/Mostovi+ – Velika dvorana DOB-a

Jedinstvena i neponovljiva muzička manifestacija počinje 1. marta (21:00) nastupom u dvorani Amerikana DOB-a, gde će Rundek, uz pomoć mnogoljudnog pratećeg benda Ekipa, izvesti svojevrsni best of pesama koje su obeležile njegovu karijeru, od vremena legendarnog novotalasnog Haustora do danas.

Rundek će potom 2. marta (21:00) u Amerikani održati koncert na kome će pored ređe izvođenih kompozicija, naglasak biti na novim materijalima koje trenutno stvara sa Ekipom.

Dani Darka Rundeka nastavljaju se 4. marta (21:00) u Klubu DOB-a koncertom eksperimentalnog benda Cul-De-Sac u kome Rundek još od kraja osamdesetih svira bas. Cul-De-Sac broji deset muzićara i jednog grafičara i svira slobodno improvizovanu muziku.

Manifestacija se 5. marta seli u veliku dvoranu DOB-a, gde će Andreja, Rundek & Ekipa koncertno promovisati novi album Mura Mura. Pevačica Andreja Kurelec-Košavić, Rundek i Ekipa uz sudjelovanje dvoje članova Cinkuša predstaviće se beogradskoj publici izvođenjem izvornih međimurskih pesama, kakvo su zabeležili na Mura Mura.

Dani se završavaju 7. marta (21:00) koncertom Rundek Cargo Trija u Velikoj dvorani DOB-a gde će Darko zajedno sa violinistkinjom Isabel i multiinstrumentalistom Dušanom Ducom Vranićem izvoditi pesme sa njihovih albuma Plavi avion i Mostovi, kao i još ponešto.

Manifestaciju Dani Darka Rundeka u Beogradu organizuje promoterska kuća Long Play uz podršku Doma omladine Beograda.

Ulaznice u pretprodaji na blagajni DOB-a, odnosno preko Ticket Vision-a i sajta www.tickets.rs do 15. januara koštaju: prvi koncert Darka Rundeka i Ekipe je RASPRODAT, a drugi košta 1.200 dinara, Rundek Cargo trija 1.500 dinara, Andreje, Rundeka & Ekipe 1.300 dinara i Cul-De-Sac 1.100 dinara.

Leave a Reply

Your email address will not be published.