Dead Can Dance se vraća u Beograd na proleće 2022. godine

Dead Can Dance, najznačajnija svetska world music grupa, a po mišljenju mnogih i jedinstveni muzički fenomen, vraća se beograskoj publici 12. maja 2022. godine. Nakon izuzetno uspešnog prvog susreta u našoj zemlji 2019. godine, novi koncert održaće se u Štark Areni.
Dead can dance

Domaća publika će još jednom imati priliku da uživa u bezvremenskom i magičnom zvuku Dead Can Dance-a, u specijalnoj konfiguraciji Štark Arene, nakon 40 godina postojanja grupe. Iako evropska turneja, koja je najavljena za 2021. godinu i odložena zbog Covida, nije predviđala nastup u Srbiji, uz trud Charm Music-a i srpska publika će u 2022. osetiti iskonsku čar muzike Dead Can Dance-a.

Izuzetno se radujemo povratku i turneji po Evropi u aprilu, maju i junu 2022. godine. Kao i svi, uželeli smo se živih koncerata i jedva čekamo da se vratimo na binu i sviramo za vas na nekim fantastičnim mestima sledeće godine kada to bude bezbedno. – poručili su Lisa i Brendan.

Lisa Džerard, jedan od najlepših svetskih vokala i muzički genije Brendan Peri, već decenijama ljubiteljima muzike prenose svoj svet dubokog umetničkog integriteta, koji neopisivo privlači i poklonike alternativne rok muzike. Na svoj zajednički put krenuli su još 1981. godine u Melburnu, i od tada njihova muzika uspešno izbegava okove prostora, vremena i žanrova i stvara neverovatan opus inspirisan zvukovima istočne Europe, Bliskog istoka, Azije, severne Afrike, Mediterana i šire. Ovaj sastav godinama priča neispričane priče ljudskog duha u kojima nema granica između zemalja, rasa, religija i jezika. Dead Can Dance ne stvara muziku, već magiju, koji svi mogu razumeti i osetiti.

Iza njih je već osam studijskih i tri live albuma, i mnogo uspešnih svetskih turneja. Komponovali su muziku za brojne filmove, među kojima je najpoznatiji Gladijator Ridlija Skota. Lisa Džerard i Brendan Peri imali su i prekide u zajedničkom radu, za vrijeme kojih su gradili uspešne solo karijere, a šest godina nakon albuma Anastasis, okupili su se 2018. godine na albumu Dionysus, a u sklopu svetske turneje nastupili su i u Beogradu 2019. godine, na koncertu koji će se dugo pamtiti.

Sledeće proleće Dead Can Dance karavan deli svoju magiju s publikom u Beogradu, a ulaznice po ceni od 2600, 3000, 3400, 3800, 4200 i 4500 dinara za ovaj jedinstveni koncert u organizaciji Charm Music-a dostupne su preko Ticket.rs servisa, kao i na svim prodajnim mestima Ticket Vision-a.

Leave a Reply

Your email address will not be published.