2CELLOS na Kalemegdanu


Event Details

  • Date:
  • Categories:

Neverovatni, mladi i već uveliko slavni virtouzi na violončelima Luka Šulić i Stjepan Hauser, svetu poznatiji kao 2CELLOS, ponovo će doći u Beograd 8.septembra 2018. godine, i prirediti koncertni spektakl na otvorenom, na Kalemegdanu.

Sve je počelo pre pet godina kada su momci odsvirali taj famozni Smooth Criminal Michaela Jacksona i snimili spot, a nakon što su na youtube kanalu brzinom svetlosti izbrojali pet miliona pregleda, iste godine potpisali su ugovor sa Sony Masterworks, a zatim ušli u studio i objavili svoj prvi album.

Sve je izgledalo poput sna, jer je iza njih pet neverovatno upešnih godina koje su ih oblikovale u neverovatne muzičare, svetske putnike, zvezde koje svojim čelima spajaju svet i oduševljavaju gde god da se pojave.

U Beograd se vraćaju sa poslednjim albumom Score, koji je snimljen u Engleskoj s londonskim simfonijskim orkestrom. Ovoga puta momci nam donese i neke nove stilove ali će naravno svirati i planetarne melodije, kao i klasike napisane za savremene filmove i televiziju.

Sveži i drugačiji, a ipak svoji i prepoznatljivi. Pet godina iz snova je iza njih, ali njihova karijera i dalje kontinuirano raste. Iza Luke i Stjepana je više od 10 miliona posetilaca iz celog sveta i taj fenomenali put se i dalje nastavlja.

Ulaznice možete kupiti u prodajnim mestima Eventima.