Billy Idol na 52. Gitarijadi u Zaječaru


Event Details

  • Date:
  • Categories:

Zaječarska Gitarijada, koja se održava od 28. do 30.juna 2018. godine, nastavlja sa tradicijom dovođenja sve većih svetskih zvezda na ovu prestižnu manifestaciju. Headliner 52. Gitarijade u Zaječaru je čuveni britanski roker Billy Idol.

Idol, koji je prešao trnoviti put od punk pionira do mega zvezde, smatra se jednim od najtraženijih izvođača kada su turneje u pitanju – svaki njegov koncert rasprodat je mesecima unapred, bez obzira na teritoriju na kojoj se održava.

Prodavši čak 40 miliona nosača zvuka, Billy je ušao u istoriju rock’n’rolla hitovima kao što su Rebel Yell, Mony Mony, White Wedding, Eyes Without Face, Flesh For Fantasy, Cradle Of Love i Dancing With Myself.

Plavokosi buntovnik bio je na vrhu liste želja fanova Gitarijade, koji su najviše glasali za njegov nastup na stadionu Kraljevica. Srećom, Idol je uvrstio Zaječar u svoju evropsku turneju Billy Idol Live! 2018, te će publika iz Srbije i regiona imati priliku da na Gitarijadi uživa u još jednom od njegovih spektakularnih koncerata.

Ulaz na Gitarijadu i korišćenje rock kampa su besplatni.

Program 52.Gitarijade u Zaječaru:

Četvrtak, 28.jun – KI, Psihomodo Pop, takmičari prve polufinalne večeri, Johnny Rankovic & The Churlians, Saxon

Petak, 29.jun – Hadži Prodane Duše, Nikola Čuturilo bend, Galija, takmičari druge polufinalne večeri, Neverne Bebe

Subota, 30.jun – Partibrejkers, Dejan Cukić i Spori ritam bend, finalisti Gitarijade, Billy Idol