KBO – beogradska proslava prvih 35 godina benda


Event Details

  • Date:
  • Categories:

Bili su prvi pankeri u Kragujevcu, a u to vreme, pre tri decenije, KG je važio za  hipi centar, i trebalo je dosta hrabrosti da se bude panker.

Svoju hrabrost da se odluče za muziku koja je uvek važila za ,,prst u oko” žanr su dokazali! Ali i istrajnost, jer koncert koji pripremaju za 1. decembar u okviru Vračar Rocks! serijala organizuje se povodom zavidnih 35 godina benda! Punih 35 godina bez prekida sviraju, stvaraju i traju – sa istom energijom i dalje snimaju nove pesme.

Skoro da ne postoji grad u bivšoj Jugoslaviji gde nisu svirali, a takođe mogu da ee pohvale i koncertima u mnogim drugim evropskim gradovima. Karakteristična postava bez basa sa dve gitare i bubnjevima traje punih 35 godina. I broje dalje…

Beogradski koncert neće biti samo rođendanski – u Božidarcu će KBO! promovisati i  novi album ,,Prosta proza”, 12. studijsko izdanje benda.

Oni koji znaju i prate rad benda KBO! uživaće u poznatim hitovima i zagarantovano usijanoj atmosferi, a oni nedovoljno upoznati sa njihovim radom pozvanoi su da dođu i  uvere se zašto je KBO! jedan od naših najvećih punk bendova, zašto i dalje traju i sviraju po zemlji i inostranstvu, rame uz rame sa velikim svetskim imenima žestokog zvuka! 

Podrška na ovom koncertu biće dva mlađa benda, koja su rasla na punk muzici i danas njene elemente uspešno kombinuju sa irskim folk zvukom i ska elementima – SCORDISCI i SKADRILLA.

Ulaznice po ceni od 400 dinara dostupne su u Felix Shopu (TC Sremska, I sprat), dok će na ulazu u Božidarac, na veče koncerta, koštati 500 dinara.