Miranda u klubu Plastic


Event Details

  • Date:
  • Categories:

USB ovom žurkom slavi 11 godina Retro Trance serijala. Ovog puta u retro goste dolazi MIRANDA.

Miranda Silvergren stoji iza ovog već kultnog projekta, ne samo zbog činjenice da je jedna od prvih žena na psychedelic/goa trance sceni, već i koliki je trag ostavila na istoj. Jedan je od najprestižnijih i najcenjenijih artista, žanra, koji je dao toliko inovativnosti tokom devedesetih. 

Miranda počinje produkcijom da se bavi 1994. Već sledeće godine, izdaje prvi singl Timeless Worlds Of Space/Athena za Koyote Records. Prvi album, Phenomena, takođe izdat za Koyote Records, izlazi 1996. Album, prepun prepoznatljivog stila, postaje veliki hit, muzički i finansijski. Godinu dana kasnije, izdaje Real Rush album, koji je samo potvrdio njen kvalitet i popularnost, pritom postaje jedan od najprodavanijih albuma te godine. Iste godine izdaje i singl Somewhere Out There/Gnocchi, njeno najpoznatije izdanje do sada, jer je Gnocchi postao instant hit, cak i posle 20 godina, ostao je trade mark njenog zvuka. Slede još dva albuma, Northern Lights ‎ iz 1999. i Asynja ‎iz 2001.

Miranda je i dalje aktivna kao producent, uskoro će izdati i Best of album, sa remasterizovanim i njenim najpoznatijim stvarima.

Line up:

> Mark Panic (USB / Belgrade Afterhours)
> Mića (USB / Mars Flowers)
> MIRANDA : LIVE (Koyote Records / Distance)
> Filip Nikolaevic (USB / Magnetik)