Rade Šerbedžija i “Zapadni kolodvor” u Kombank Dvorani


Event Details

  • Date:
  • Categories:

Veče muzike i romantičnih stihova

 

Poznati jugoslovenski glumac i umetnik Rade Šerbedžija sa svojim orkestrom „Zapadni kolodvor“ nastupiće 26. decembra u Kombank Dvorani s početkom u 20.30h.

Rade Serbedzija

Koncertom pod nazivom Meni se dušo od tebe ne rastaje Rade obećava veče muzike i romantičnih stihova, a specijalni gost koncerta biće Damir Urban.

Beogradski koncert prvi je u sklopu mini turneje po Srbiji, nakon koga 27. decembra Rade i Zapadni kolodvor nastupaju u Domu vojske Srbije u Nišu, a dan kasnije u Domu kulture u Čačku.

Ovaj veliki umetnik rođen je 1947 godine. Na akademiji za pozorište i film u Zagrebu diplomirao je 1969. godine, a odmah potom dobija angažman u pozorištu. Rade od najranijih glumačkih dana biva zapažen kao izvanredan glumac u pozorištu (uloge u Hamletu,Ričardu trećem) i  počinje da dobija uloge u filmovima.  Ubrzo osvaja jugoslovensku publiku glumeći u filmovima koji obrađuju ratne kao i savremene teme.

Film Oslobođenje Skoplja je režirao sa sinom Danilom, a  jednu od glavnih uloga igra i njegova ćerka Lucija- Uživa i u porodičnom  pozorištu Ulysses koje vodi  sa suprugom Lenkom Udovički. Izgradio je internacinalnu karijeru glumeći u mnogim holivudskim hitovima. Objavio je zbirke pesama Promjenljivi i Crno, crveno

Snimio je zavidan broj muzičkih albuma, kako studijskih tako i albuma uživo. Neki od najpoznatijih su: Ne daj se Ines, Ponekad dolazim, ponekad odlazim, Orihi orihi, Imam pjesmu za tebe, Rade Šerbedžija i Zapadni kolodvor.

Prošle godine izdata  je njegova knjiga Poslije kiše – nastavak prvog dela autobiografije koja se pojavila pod naslovom Prije kiše.

Ulaznice za beogradski koncert mogu se kupiti na blagajni Kombank dvorane i svim prodajnim mestima Eventima. Za koncert u Nišu na blagajni Doma vojske, a u Čačku na blagajni Doma kulture.