Svemirko i Kezz u Dragstoru


Event Details

  • Date:
  • Categories:

Hrvatski bend Svemirko i Tamara Ristić (Kezz) nastupaju 20. decembra u beogradskom klubu Dragstor.

Svemirko

Svemirko je sve što ste od jednog pop benda tražili i dobili. Savršeno uravnotežen spoj osećaja, veštine i kvaliteta. U jednom trenutku emo-macho, u drugom avangardan, a u trećem sasvim normalan, recept je koji njegove nastupe uživo čini nezaboravnima. Ova eklektrična skupina predvođena Markom Vukovićem uz pomoć pratećeg sastava kojeg čine Antonio Bošnjak, Marin Tandara, Branimir Blažević i Bojan Bojko, nameće se kao jedna od najinteresantnijih pojava suvremene pop muzike Balkana.

Koncerti su ipak Svemirkova aktualnost, a ova tagajoga skupina ostvariće sve vaše niskotalasne i sintetizatorske snove. Na krilima debitantskog albuma Vanilija Svemirko je za relativno kratko vreme pridobio izrazitu naklonost publike, kao i odobravanje i pohvale od strane kritike. Upravo tamo gde prvi završava, drugi po redu studijski album Tunguzija nastavlja, a donosi upravo fantastične melodije i aranžmane, neshvaćenu živopisnu poeziju i lude ritmove savršenih zvučnih aroma koje prožimaju nove hitove.

U svemirskom brodu na još uvek neizmišljen pogon, ravno iz kozmosa na našu planetu ova skupina vračeva stiže da vas odvoji od vlastite svesti. Svemirko vam daje tajne svemira na dlanu, izbor je na vama.

Kezz – Tamara Ristić je producentkinja i live looping umetnica. Prvi studijski album Kezz objavila je prošle godine u izdanju kuće Mascom Records. Njen muzički izraz je prepoznatljiv po jedinstvenoj kombinaciji modernog, elektroakustičnog zvuka i stilizovanog pevanja inspirisanog izvornom muzikom Balkana, ali i po veoma emotivnoj interpretaciji i jakoj energiji.