Eyesburn u junu nastupa u bašti Festa

Dvadeset godina nakon neverovatnog koncerta koji je grupa Eyesburn napravila u klubu Fest, reggae-dub-hardcore-metal legende vraćaju se u Zemun. Koncert koji je trebalo da se održi u martu ove godine, zakazan je za 20. jun. Organizatori najavljuju pravi letnji spektakl jer će se svirka održati napolju u ograđenom prostoru ispred kluba. 

Eyesburn

Bend Eyesburn je nastao 1994. godine. Postali su najveći i najvoljeniji crossover bend na ovim prostorima, ali i šire, objavili osam studijskih albuma, imali nebrojeno nastupa u zemlji i regiji, bili na evropskoj turneji sa bendom Soulfly, 2015. objavili pesmu Dream is Over…

Bend se više puta raspadao i ponovo okupljao u različitim postavama, da bi konačno prestali sa radom sredinom leta 2016. godine. Ipak, i nakon zvaničnog raspada su održali još jedan koncert u originalnoj postavi, pošto nisu hteli da otkazuju već dogovoren nastup na Zaječarskoj gitarijadi. Iako su pojedini njegovi članovi nastavili da rade na ličnim projektima, očito je nakon Eyesburna na srpskoj muzičkoj sceni ostala velika praznina.

A onda je Eyesburn objavio da ponovo svira najpre spotom za pesmu War Control sa albuma Fool Control, a potom i pozivom na koncert povodom 20 godina od prvog velikog koncerta u Beogradu, koji je održan prošle godine u Hali sportova u okviru Kontakt Konferencije.

Sve kupljene ulaznice za 21. mart važe i za novi datum, a ko nije nabavio karte može to uraditi u klubu Fest ili u Felix Shopu (TC Sremska).Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *