Izveštaj sa tribine: Kroz decenije noćnih mora – 30 godina Dilana Doga

Sinoć je održana tribina u Poletu povodom trideset godina od prvog izdanja stripa Dilan Dog u Srbiji. Na tribini su govorili Dušan Mladenović, Marko Šelić, Nikola Dragomirović i Pavle Zelić.

Razgovor na tribini počeo je sa osvrtom na Sklavijev period koji fanovima Dilana Doga najviše znači. Ali da ipak ima nade u nove sjajne epizode dao nam je Rakione otkad je preuzeo dirigentsku palicu kada su priče Dilana u pitanju. Pomenuta je njegova čuvena izjava kada je rekao da bi se napisala dobra epizoda Dilana Doga potrebno je da neko krvari – scenarista, crtač ili sam Dilan. Za dobru epizodu verovatno je najpoželjnije da to bude scenarista.

Glavni razlog okupljanja bilo je i specijalno izdanje povodom tridest godina od prvog izdanja Dilana Doga u Srbiji „Dilan Dog: Majke i očevi“, koje je objavila izdavačka kuća Veseli četvrtak. U pitanju je sjajno odrađen trobroj u veleleponom pakovanju, verovatno najboljem izdanju Dilana Doga uopšte.   

Jedina zamerka koja se može uputiti organizatorima je da nisu doneli dovoljan broj primeraka ovog izdanja, tako da veći deo publike koji je imao nameru da kupi primerak ostao je bez njega. Organizatori su se izvinili zbog propusta i poručili da će danas od 19 časova na istom mestu ljudi moći da kupe propušteni primerak na popustu od trideset posto koji je važio i juče.

Na kraju možemo reći da je mnogobrojna publika ipak bila zadovoljna samom tribinom i da nam je drago da jedan takav događaj može da okupi toliki broj slušalaca. Bašta Poleta i parking su bili mali da prime toliki broj ljudi.

Enfant Terrible

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *