Koncert Bjesova u Garaži

Legendarna rok grupa, Bjesovi, održaće koncert 9. novembra u klubu Garaža.

Bjesovi

Bjesovi su rok grupa iz Gornjeg Milanovca. Osnovani su krajem osamdesetih pod nazivom Bader Majnhof da bi zbog pritiska tadašnje gradske vlasti promenili ime u Sent Galen, pa Čajna Blu i konačno u Bjesovi (prema ijekavskom prevodu romana Zli dusi).

Grupa je od samog početka privukla pažnju neobičnom postavom sa dva pevača, pažljivo osmišljenim nastupima, prepoznatljivim i ličnim tekstovima, kao i muzičkom podlogom u okvirima grandž rok muzičkog pravca čiji su prirodni deo, i generacijski i idejno, tih ranih devedesetih bili i srpski Bjesovi. Postava se uglavnom menjala prema potrebama i zamislima dvojca koji je grupu i osnovao: Zorana Marinkovića i Gorana Marića.

Trenutnu postavu čine: Zoran Marinković – vokal; Slobodan Vuković – gitara; Ivan Kovačević – gitara; Marko Marković – bas; Miroslav Marjanović – bubnjevi; Ramon Hamel – bubnjevi.

Bjesovi su do danas izdali 6 albuma a najveći uspeh grupe bio je drugi po redu (bezimeni) album. Ove godine grupa obeležava 25 godina od tog izdanja.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *