Koncert Nikole Vranjkovića na letnjoj pozornici Bitefa

Nikola Vranjković održaće koncert u nedelju, 20. septembra,u klubu BitefArtCafe Summer Stage, sa početkom u 21h. 

Nikola Vranjković Bitef

Nikola Vranjković je kultni beogradski rok autor, pesnik i kompozitor i muzički producent. Više od jedne decenije bio je ključna autorska ličnost beogradskog benda Block Out sa kojim je snimio cetiri studijska albuma: Crno Belo i Srebrno, Godina sirotinjske zabave, San koji srećan sanjaš sam, i Ako imaš s kim i gde. Njegov prvi samostalni album Za ovde ili za poneti izašao je 2001. Godine uz istoimenu knjigu pesama, a posle raspada matičnog benda objavio je mini album i knjigu Bremeplov (2014) – sa muzičarima bendova Darkwood dub, Orthodox Celts i Goribor i dvostruki album Veronautika (nazvan po istoimenoj pesmi snimljenoj sa Damirom Martinovićem Mrletom – Let3) u novembru 2017.

Njegova pozicija na sceni nezavisna je i samostalna – u pitanju je poseban fenomen koji na različite načine traje više od dvadeset pet godina. Album Veronautika je po glasovima slušalaca radija Beograd 202 proglašen za najbolji album 2017. godine. Nikola Vranjković je dobitnik je nagrade Strune od svetla koja se dodeljuje za poseban doprinos afirmaciji pesničke reči u rok i bluz muzici.

Uz Nikolu Vranjkovića, nastupa sastav u kome su bubnjar Vladan Božilović, basista Miroslav Uzarević, gitaristi Danilo Ikodinovski, Milan Vučković i Ivan Zoranović, koji svira i klavijature.

Ulaznice u prodaji putem servisa www.tickets.rs online ili na njihovim prodajnim mestima.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *