Legendarni Tricky u Domu omladine Beograda

Legendarni trip-hop muzičar i producent Triki (Tricky) održaće koncert 29. aprila (21:00) u dvorani Amerikana Doma omladine Beograda. Trikijevom nastupu u Beogradu prethodiće 6. marta objavljivanje EP-a 20,20, koga je upravo najavio spot Lonley Dancer (feat. Anika).

Tricky

Nakon saradnje sa kultnim bendom Massive Attack, Tricky je objavio debi solo album Maxinquaye (1995), sa hitovima kao što su Aftermath, Ponderosa, Overcome i Black Steel, postavši svetska zvezda i jedan od najuticajnijih pionira trip hopa. Triki je svoj jedinstveni muzički izraz, prepoznatljiv po višeslojnom, mračnom spoju hip hopa, alternativnog roka i rage (ragga), nastavio da razvija na ukupno 13 albuma, od kojih je poslednji bio Ununiform (2017).

Trikijeva saradnica Martina Topley Bird do danas je ostala verovatno najprepoznatljiviji vokal njegovih pesama, mada je sarađivao i sa Bjork, Neneh Cherry, PJ Harvey i Cindy Lauper, dok se sada na Lonley Dancer pojavljuje pevačica iz Berlina Anika.

Nikad me nije zanimalo da budem najbogatiji momak na planeti. Moj stav je bio, preokrenuću muziku naglavačke. Stvoriću zvuk koji niko do sada nije čuo, objašnjava sebe Triki, pravim imenom Edrijen Tous (Adrian Thaws), u nedavno objavljenoj autobiografiji Hell Is Round the Corner.

Ulaznica za Trikijev koncert u pretprodaji košta 1.800 dinara na blagajni DOB-a, odnosno preko prodajnih mesta i mreže www.tickets.rs.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *