Manifestacija Kontakt 2020

Beograd u martu tradicionalno postaje grad muzike

Kontakt 2020

Foto: Promo

Kontakt je od ove godine član INES (Innovation Network of European Showcases), mreže u okviru koje sarađuje 19 evropskih showcase konferencija i festivala. Kontakt je tako u okviru INES jedini predstavnik Srbije.

Kontakt 2020 će se održati u periodu od 18. do 21. marta 2020. godine, i kao i ranijih godina program će se dešavati na velikom broju lokacija. Prevazišao je okvire Cetinjske ulice: širom grada u četiri dana, brojnim atraktivnim muzičkim programima, Kontakt će Beograd pretvoriti u grad muzike.

Na četvrtom Kontaktu paralelno će biti zastupljene dve teme. Glavna tema konferencijskog dela je Creating music business, a muzički program je u znaku obeležavanja 40 godina Novog talasa.

Električni orgazam, najstariji aktivni beogradski novotalasni bend, proslaviće 40. rođendan u Kombank dvorani 19. marta upravo u okviru Kontakta. A 21. marta u Drugstore-u se priprema nešto drugačija proslava jugoslovenske new wave epohe: Paraf, Obojeni program i Artan LiliLetu Štuke će iste večeri prvi put nastupiti u SubBeernom centru, a posebnost ovogodišnjeg Kontakta biće i koncert koji će biti priređen Za Koju, za što brži oporavak frontmena Disciplin A Kitschme.

Kontakt 2020 lokacije su: Marsh Open Space, SubBeerni Centar, Elektropionir, Kombank dvorana, Hala sportova Ranko Žeravica, Zaokret, Sprat, Drugstore, klub Fest… U kontaktu smo na nekoj od njih – od 18. do 21. marta 2020.

Podsećamo, u poslednje tri godine, Kontakt je ugostio više od 300 profesionalaca iz oblasti muzike i muzičkog biznisa, 25.000 posetilaca, više od 200 akreditovanih novinara iz celog regiona, a samo prošle godine izašlo je oko 400 objava u medijima, što pokazuje iz godine u godinu veliko interesovanje i publike i muzičkih radnika i medija za ovakvom vrstom manifestacije.

Kontakt je godišnja manifestacija, posvećena muzičkom biznisu, koja već četvrtu godinu okuplja muzičare iz regiona, kao i ostale važne aktere u muzičkom biznisu.

Cilj Kontakta je, pre svega, umrežavanje organizatora i promotera regionalnih muzičkih festivala, turističkih udruženja i organizacija, kulturnih centara, klubova, i ostalih radnika u kulturi i umetnosti, koji svakako imaju nezanemarljiv doprinos privrednom razvoju.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *