Međunarodni festival dokumentarnog filma ДОК #2

Filmovi Diego Maradona i Pavaroti obeležiće drugo izdanje Festivala dokumentarnog filma ДОК #2.

Od 30. januara do 2. februara 2020. u Kombank Dvorani održaće se drugi Međunarodni festival dokumentarnog filma ДОК #2.

Festival je koncipiran tako da podržava interesovanja generalne bioskopske publike, kao i gledalaca sa izrazitim afinitetom prema dokumentarnom filmu.

Tokom 4 dana biće prikazani dokumentarci iza kojih stoje velikani sa jedne ili druge strane kamere, pa će tako publika u danu otvaranja imati priliku da vidi dokumentarni portret Pavaroti nagrađivanog reditelja Rona Hauarda (The Beatles: Eight days a week), o slavom tenoru koji je iz oblasti klasične muzike postao superzvezda poznata širokoj masi i time obeležila odrastanje mnogih generacija.

Tokom festivala biće prikazan novi epski dokumentarac Diego Maradona britanskog reditelja Asifa Kapadije dobitnika nagrade Oskar za dokumentarni film o Ejmi Vajnhaus, kao i tvorca filma o nekadašnjoj legendi Formule 1, Seni.

Dan zatvaranja festivala rezervisan je za kontroverzni film Težina lanaca 3 Borisa Malagurskog u novoj selekciji A La Carte u kojoj filmove bira gost-urednik. Karte za film Težina Lanaca 3 moći će da se kupe već od petka ove nedelje na blagani Kombank Dvorane, kao i na Ticket.rs.

Takođe, festival ДОК #2 predstavlja i takmičarski program debitantskih filmova Enter, u kome će se za nagradu publike nadmetati dugometražnih dokumentaraca iz celog sveta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *