MOJ OFF – Kompletan program Online filmskog festivala

Festivalski virtuelni prostor MOJOFF.NET otvoriće vrata najnovijim svetskim filmskim naslovima i pod sloganom Uključi se na OFF oživeti pred domaćom publikom najrazličitije priče proslavljenih reditelja i scenarista.

U petak 27. marta, u 21h najnovijim filmom Romana Polanskog Optužujem, započinje prvi besplatan Online filmski festival, a posetioci sajta mojoff.net moći će u predstojećim danima, sve do 10. aprila da pogledaju i ostvarenja – Talaso, Počasni gost, Idealni kandidat, Laka devojka i dr.

Celodnevni program MOJ OFF festivala, tokom 15 dana trajanja, kroz 5 programskih celina prikazivaće najnovije filmske naslove, igrane i dokumentarne, kako za odrasle tako i za decu, prilagođavajući satnicu programa najmlađoj publici. 

MOJ OFF program

Kompletan program Online filmskog festivala

U okviru dnevnih programskih celina Kids Fest predstavlja i Porodična avantura naći će se animirani bioskopski hitovi, sinhronizovani na srpski jezik.

Prvi dečiji film na MOJ OFFfestivalu moći će da se pogleda u subotu 28. marte u 15h, a reč jeo sihronizaciji Čuvena invazija medveda na Siciliju, koja je prikazana na prošlogodišnjem festivalu u Kanu, a potom na otvoranju jubilarnog 15. KIDS FEST u Beogradu.

U okviru atraktivne programske celine Viđeno neviđeno, koja je rezervisana zaudarne večernje termine biće prikazano 28 filmova pristiglih sa Kana, Venecije, Berlina, ali i sa domćeg 25. Festivala autorskog filma (FAF) kao i 48. FEST-a, među kojima i francuska komedija Laka devojka (Une Fille Facile/An Easy Girl) rediteljke Rebeke Zlotovski, koju do sada publika kod nas nije imam priliku da pogleda, a prikazana je u Kanu u okviru programa Directors Fortnight i privukla je izuzetnu pažnju kritike i javnost.

Film koji je zatvorio prošlogodišnji 25. FAF, francuska komedija Talaso (Thalasso) sa Mišelom Uelbekom i Žerarom Depardjeomu naslovnim ulogama, o dvojici zaljubljenika u alkohol koji u spa-centru borave na rehabilitaciji, uvršten je u program Online filmskog festivala MOJ OFF, kao i film Počasni gost(Guest of Honour) jednog od najznačajnijihkanadskih reditelja Atoma Egojana (Atom Egoyan)koji je, zajedno sa glavnim glumcem filma Dejvidom Tjulisom (David Thewlis), bio gost ovogodišnjeg FEST-a i koji kroz dramu istražiuje vezu između oca i ćerke, njihovu istoriju odnosa kao i događaje koje niko od njih nije dobro razumeo.

Da je reč o raznovrsnom programu i svetskim kinematografijama, govori i naslov sa Bliskog Istoka Idealan kandidat(The Perfect Candidate)prve rediteljke sa prostora Saudijske Arabije Haife al-Mansur, koji je prikazan u Veneciji, Londonu, potom na 48. FEST-u. Priča prati ženu, doktorku iz Saudijske Arabije koja prkosi utvrđenom patrijarhalnom sistemu kandidujući se na lokalnim opštnskim izborima.

U okviru programa Dokumentarni vrhunci biće prikazane priče o svetskim zvezdama, kako umetnicima širokog spektra, tako i sportistima. Dokumentarni film Felini, ja sam rođeni lažov pruža uvid u rad poznatog režisera 20.veka, a film koji je otvorio Festival dokumentarnog filma #DOK 2, o slavnom pevaču, kompozitoru i glumcu Šarlu Aznavuru  Aynavour by Charles moći će da se pogleda na MOJ OFF festivalu, u subotu, u 12h.Leave a Reply

Your email address will not be published.