O NAMA

Džabaletan je online portal osnovan 2017. godine u cilju promocije kulture, umetnosti i društveno značajnih dešavanja.

Pored autorskih tekstova (iz oblasti filma, muzike, književnosti, pozorišta, slikarstva i filozofije) i najava kulturnih događaja, na našem portalu možete pročitati i intervjue sa umetnicima iz različitih sfera. Takođe, jedan od ciljeva Džabaletana je podsticanje i promocija neafirmisanih umetnika i njihovih talenata. Tome, između ostalog, služi i naša rubrika magnovenja.

Otvoreni smo za saradnju i razmenu iskustava sa organizacijama i udruženjima iz regiona i šire, čija je delatnost vezana za kulturu, edukaciju i umetnost. Do sada smo sarađivali sa velikim brojem kako filmskih, tako i muzičkih festivala.

Deo tima

Tim Džabaletana neprestano raste i razvija se. Mladim autorima dajemo priliku da volonterskim radom doprinesu širenju kulture, a samim tim da steknu iskustvo u oblasti medijskih aktivnosti (pisanje tekstova, izveštavanje sa kulturnih manifestacija, vođenje intervjua).

Ukoliko želite da postanete deo našeg tima, možete nam poslati prijavu na mail dzabaletan@gmail.com

Od kraja 2019. godine, Džabaletan je zvanično registrovan kao Udruženje za promociju, širenje i očuvanje kulture. Radi ostvarivanja svojih ciljeva bavićemo se organizovanjem predavanja, radionica, tribina, festivala, koncerata, izložbi, manifestacija, književnih, scenskih, multimedijalnih i drugih programa kojima se istražuju, proučavaju, tumače, stvaraju i neguju estetske vrednosti umetnosti i kulture.

Džabaletan je nastao na nekom naivnom entuzijazmu, a kao što svi znamo najlakše je početi, ali trajati je teško. Zato se zahvaljujemo našim vrednim saradnicima i pre svega vama koji nas pratite i zdušno podržavate. Mnogo nam znači vaša podrška i vera da svi zajedno gradimo pravu priču zasnovanu na istinskim vrednostima.

Džabaletan, bard grada, špijun je gradskih dešavanja i urednik tekstova koje vam donese njegovi agenti. Nosioci dobrih vesti, jevanđelisti noćnog života, svedoče o svetlu u mraku u nemoj pustinji, sa ciljem da donesu vatru u uspavani svet. Trudimo se da za vas i nas obasjamo svkodnevicu sa nadom da će nas to svetlo povesti na svojim krilima slobode.

Fihte