Online program 26. Festivala autorskog filma

 
Pored redovnog programa 26. izdanja Festivala autorskog filma, koji počinje 27. novembra u bioskopskim dvoranama, publika će imati mogućnost da neke od naslova sa Festivala pogleda i na onlajn filmskoj platformi MOJ OFF.
26. FAF
Prva onlajn projekcija glavnog programa Festivala, u subotu 28. novembra, prikazaće dobitnika nagrade Zlatni medved u Berlinu – film Zlo ne postoji iranskog režisera Muhameda Rasulofa, koji takođe u petak 27. novembra svečano otvara ovogodišnji Faf u Kombank Dvorani. Publika će imati priliku da pogleda još 6 filmskih ostvarenja glavnog programa: Dragi Drugovi (Andrej Končalovski), Lux Aeterna (Gaspar Noe), Novi Poredak (Mišel Franko), Mandibule (Kventin Dupje), French Tech (Bruno Podalides) i Sibir (Abel Ferara).

Iz takmičarskog programa Festivala, koji inače obuhvata 11 filmskih ostvarenja, dva naslova će se naći na onlajn platformi – debitni dugometražni film Početak gruzijske režiserke Dee Kumbašvili koji je na San Sebastijan festivalu osvojio čak 4 nagrade – za najbolji film, scenario, režiserku i glumicu i film Egzil režisera Visara Morine, koji je ove godine ostvojio nagradu Srce Sarajeva za najbolji film.

Pored filmskih ostvarenja glavnog programa i dva naslova iz takmičarskog programa Festivala, prikazivaće se retrospektiva Vong Kar Vaija B, osnivača Festivala autorskog filma. Ovu retrospektivu će, u 28. novembra, otvoriti film Eros – ruka, dok će se narednih 7 dana prikazivati: Pali anđeli, Pepeo vremena, Srećni zajedno, Čanking ekspres, 2046, Veliki majstor, kao i film Raspoloženi za ljubav.

Deo programa MOJ OFF platforme posvećen je i filmskim ostvarenjima američkog režisera Abela Ferare. Pored filma Sibir koji se nalazi u okviru glavnog programa Festivala, publika će imati priliku da u petak 27. novembra pogleda čak 3 naslova ovog autora: Tomazo, Kinooperater i Uživo u Francuskoj.

U sklopu Bande a part selekcije Festivala, filmska platforma nudi mogućnost gledaocima da pogledaju So od suza – film francuskog režisera Filipa Garela koji je nominovan za nagradu Zlatni medved na filmskom festivalu u Berlinu.

Više informacija o celokupnom onlajn programu 26. Festivala autorskog filma naći će se na zvaničnom sajtu faf.rs , kao i na samoj platformi mojoff.net.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *