Scordisci objavili singl „The Ocean’s End“

Beogradski keltik pank sastav Scordisci objavio je novi singl, svoju prvu baladu The Ocean’s End.

Pesma The Ocean’s End objavljena je drugog dana slave, dana Sv.Patrika, kao simbolična proslava ovog datuma važnog za Irce širom sveta.

Tekst pesme napisao je Danko Novović a muziku Filip Novović zajedno sa ostatkom benda. Bend Scordisci takođe zajednički potpisuje aranžman za pesmu i sa zadovoljstvom se osvrće na situaciju u kojoj je pesma nastala:

Ovo je prva balada benda na koju smo jako ponosni. Zato što je svoj konačni oblik dobila na tradicionalnom bendovskom okupljanju oko Božića. Svake godine oko ovog datuma se skupimo,  konzumiramo domaću hranu (pogače, pršut, kajmak i kuvanu rakiju/vino)… U takvom okruženju smo se dohvatili instrumenata, na keca je odsvirali i rekli to je to! Nešto je tu kliknulo i svi smo bili prezadovoljni, kaže bend i dodaje: Takođe nam je drago što smo posle 3 čiste pank stvari dokazali I sami sebi ali i drugima da znamo i balade da pravimo!

Grupa Scordisci ovu pesmu objavila je kao treći singl sa predstojećeg, prvog albuma. Prva dva singla objavili su u toku karantina 2020.godine, a izlazak albuma očekuju nakon što se normalizuje situacija sa pandemijom.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *