Serija „Beef“ – Priča o dva bureta baruta

Kada je čovek nezadovoljan, mnogo je lakše okriviti nekoga ili nešto nego rešaviti svoje probleme. Nova Netflixova serija Beef, koju je kreirao Lee Sung Jin, na jedan komičan način nam pokazuje da je mržnju i bes lakše gajiti nego ljubav i toleranciju. 

Serija počinje sitnim incidentom u saobraćaju koji tokom deset epizoda eskalira u svađu epskih razmera koja bi mogla potpuno da uništi živote dvoje ljudi i njihove porodice. Beef je priča o dva bureta baruta koja udaraju jedno o drugo, već spremljena da eksplodiraju. Danny Cho je onaj tip osobe sa kratkim fitiljem koji se na razne načine snalazi za život. Njegova protivnica Amy Lau, bogata dama sa privatnim biznisom koja živi u vili i koja je, ipak, duboko nezadovoljna svojim životom.

Danny i Amy su po socijalnom i ekonomskom statusu potpune suprotnosti, ali su podjednako jadni i zavisni od sukoba, nečega što će razbiti banalost njihovog svakodnevnog života. Kada je započet njihov sukob, čini se kao da su oboje našli neki novi smisao, onu uzbudljivu iskru života. Što je još važnije, pronašli su nekoga da krive za svoje nezadovoljstvo. U nekom paralelnom univerzumu, oni su srodne duše, ambiciozna deca migranata koja žele uspeh, jer migrantska dijaspora u Americi ne može sebi da priušti da bude prosečna. 

U glavnim ulogama našli su se Steven Yeun koji nam je poznat iz serije The Walking Dead i filmova Minari i Nope i uspešna stendap komičarka Ali Wong.

Iako je Beef zabavna serija, ponekad je i neverovatno napeta i na kraju nas dovodi do razmišljanja možemo li u tim momentima iracionalnog besa prema nekome ili nečemu doći do trenutka mira i zapitati se šta radimo sebi i drugima.

 

 

Milica PantelićLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *