Still Corners u DOB-u

Britanski dream pop/synth pop bend Still Corners prvi put će nastupiti u Beogradu 7. maja 2019.godine u 20.30h u sali Amerikana Doma omladine Beograda.

Still Corners

Pod uticajima koji obuhvataju vanvremenske eksperimente Vangelisa, ekspanzivne i filmske zvuke Enja Morikonea i glamurozni sint pop osamdesetih, Still Corners je projekat koji zajedno realizuju Greg Hjuz (Hughes) i Tesa Marej (Tessa Murray). Grupa je osnovana ubrzo nakon što je Hjuz, kao emigrant iz Amerike, upoznao Tesu na železničkoj stanici u Londonu.

Still Corners su 2010.godine objavili su EP Don’t Fall in Love / Wish za Great Pop Supplement lejbl uz video spot za pesmu Wish koji je uradila Lusi Dajson (Lucy Dyson). Činjenicu da su u samo jednom danu prodali svih 700 primeraka, za izdavačku kuću Sub Pop je značila da sa njima što pre treba potpisati ugovor. Već naredne godine, objavljen je njihov prvi album Creatures of an Hour.

Do momenta kada je došao na red i njihov drugi album (2013), Still Corners su se odmakli od uticaja muzike 60-ih godina ka zvuku osamdesetih inspirisani Avalonom Roxy Music-a. Sa albuma Strange Pleasures izdvojili su se singlovi Fireflies koji je Pitchfork prozvao najboljim novim singlom, kao i The Trip. Za snimanje trećeg albuma, Greg i Tesa tražili su mir i pronašli su ga na morskoj obali Engleske. Tamna boja mora inspirisala je i naziv ovog izdanja – Dead Blue. Album sa kojeg se izvojio singl Lost Boys inspirisan Brajanom Vilsonom, objavili su za sopstvenu izdavačku kuću Wrecking Light u septembru 2016.godine. Dead Blue bio je najviše kotirani dream pop album na The Line of Best Fit te godine.

Njihovo najnovije, četvrto studijsko izdanje objavljeno je prošle godine. Slow Air budi atmosferu po kojoj su Still Corners poznati i nastavlja put ovog benda kroz sočno i eterično izdanje inspirisano vatrom američkog zapada. Želeli smo da čujemo divnu gitaru i bubnjeve i nešto drugačije, spiritualno i gotovo nedefinisano, uz taj klasični vajb pesama. Uvek se trudimo da dobijemo zvuk koji čujemo duboko u sebi, pa smo požurili, da ne dozvolimo mozgu da se previše umeša kaže Tesa i dodaje: Ime albuma, po mom mišljenju, najbolje prenosi osećaj koji imam kada ga slušam, nekako je „vazdušast“ i predivan“. Black Lagoon vodeći singl sa albuma, u svom video izdanju prati bend na putovanju od pustinje do okeana u potrazi za izgubljenim rajem. Sniman je u Teksasu, Arizoni i Kaliforniji malom filmskom kamerom, dok se članovi ovog benda voze u nepoznato belim Mustang kabrioletom.

Prodajna mesta ulaznica za koncert Ticketvision, kao i online na www.tickets.rs

Early bird ulaznice u prodaji su do kraja februara po ceni od 900 RSD. Od 1. marta, ulaznice za koncert moći će da se kupe po ceni od 1200 RSD.

Leave a Reply

Your email address will not be published.