Svečano otvoren 11. BELDOCS

U beogradskom Sava Centru sinoć je svečano otvoren 11. Međunarodni festival dokumetnarnog filma BELDOCS. Festival je svečano otvorio kultni američki reditelj Ejbel Ferara, koji je danas stigao u Beograd.

Rambo Amadeus je u šaljivom maniru najavio direktora i osnivača festivala Mladena Vušurovića, koji je nastavio u istom tonu i izjavio: Bilo je uzbudljivo poslednjih deset godina, a biće još uzbudljivije sa mnogo novih filmova. Očekujemo da postanemo najbolji festival na svetu.

Ejbel Ferara se obratio punoj sali Sava Centra i ljubiteljima dokumentaristike, kao i brojnim domaćim i stranim gostima koji su ovom prilikom doputovali u Beograd: Drago mi je što ste me pozvali i što sam ponovo u Srbiji. Imam ovde mnogo prijatelja, a neki od mojih omiljenih filmova su napravljeni upravo ovde. Drago mi je da vas sve vidim u ovoj bioskopskoj sali. Gledaćemo filmove, družićemo se, a sviraćemo i dobar rokenrol.

Ovogodišnji BELDOCS festival će trajati do 14. maja. Filmske projekcije ćete imati prilike da pogledate na više različitih lokacija u Beogradu. U okviru festivala filmovi će biti predstavljeni u 14 kategorija. Ceo program u PDF formatu možete pogledati i preuzeti klikom na ovom linku.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *