25. Festival autorskog filma

FAF

25. Festival autorskog filma u Beogradu održava se od 22. do 30. novembra 2019. godine u nekoliko najpopularnijih bioskopa prestonice.

Lokacije na kojima će se manifestacija održati su Kombank dvorana, Dom omladine Beograda, Dvorana Kulturnog centra Beograda, Jugoslovenska kinoteka, bioskop Fontana, bioskop Vlada Divljan, Dom kulture Studentski grad, Ustanova kulture Parobrod i Art bioskop Kolarac.

Organizator jubilarnog izdanja kultnog festivala umetničkog filma, MegaCom Film, publici predstavlja raznovrstan program sačinjen od pobednika svetskih filmskih festivala.

Biće prikazana i nova ostvarenja reditelja koje publika festivala voli i odlično poznaje, kao i zanimljivi filmovi koji pokazuju nove tokove u autorskom filmu.

Kompletan program festivala možete pronaći na sajtu faf.rs

Džabaletan i ove godine svojim čitaocima poklanja:

2×2 karte za film Priča o tri sestre (nedelja 24.11. 19.00h – Dvorana Kulturnog centra)

3×2 karte za film Bacurau (utorak 26.11. 19.00h – Kombank dvorana)

Ukoliko želite da pogledate neko od ovih ostvarenja pošaljite nam ime i prezime u inbox na našoj facebook stranici ili na mail dzabaletan@gmail.com


Priča o tri sestre

Sestre Rejhan, Nurhan i Havu šalju u grad kao besleme – udomiteljsku decu i služavke. Nakon što iz različitih razloga razočaraju svoje udomiteljske porodice, primorane su da se vrate  ocu u siromašno selo. Lišene snova o boljem životu, sestre nastoje da se drže zajedno.

Fascinantni pejzaži ruralne Turske pojačavaju sumornu sliku ove bajke.

Prica o tri sestre


Bacurau

Radnja je smeštena u bliskoj budućnosti u unutrašnjosti Brazila, u selu u kome posle smrti najstarije građanke počinje da se dešava niz suludih događaja kroz koje se otkrivaju i neobične tajne njenih sugrađana. Bacurau na portugalskom označava, kako sam reditelj kaže, noćnu pticu koja zna da se kamuflira u mraku, ili ono što je tu, ali se ne vidi jer obitava u mraku. Takav je i grad Bacurau sa svojim tajnama. Ovaj vanserijski vestern sa jakim primesama horora ispod vela različitih žanrova krije snažnu satiru brazilske stvarnosti.

Bacurau

Leave a Reply

Your email address will not be published.