Ana Ćurčin predstavlja album „Scene“

Beogradska muzičarka Ana Ćurčin predstavlja album Scene, na kojem je napravljen izbor primenjene muzike koju je Ana tokom godina pravila za pozorište, film, video igre, reklame… Na Scenama Ana peva na maternjem, engleskom, ruskom i španskom jeziku, svira gitaru i klavir, komponuje i producira i predstavlja se kao kompletna autorka muzike koja kombinuje žanrove i osećanja. Snimanje i produkciju ovog albuma pomogao je SOKOJ.

Album Scene dostupan je za slušanje na svim digitalnim striming platformama (Spotify, Deezer, Apple music…), na Youtube-u, kao i za preuzimanje na Aninom i bandcampu Pop Depresije.


Na Scenama zastupljene su kompozicije koje je Ana Ćurčin komponovala za pozorišne predstave Svedobro, Kiri i Klodel i Ja često sanjam revoluciju, dokumentarne filmove Zaveštanje i Las Distancias, video igru Golfclub: Wasteland, televizijske reklame, kao i saradnja s Ansamblom Kolo i pesme koje je Ana napravila za serijal Klavirsko nebo.

Poseban kuriozitet vezan je za bandcamp izdanje, na kojem se nalaze dve bonus pesme: dva demo snimka pesama koje su nastale za predstavu Crvena ljubav A. Kolontaj u režiji Olge Dimitrijević i koje će izazvati veliku pažnju. Mastering albuma uradio je Goran Antović, a dizajn omota delo je mlade umetnice Ene Jevtić.

Najstarija pesma na Scenama nastala je 2013. godine i to je vinjeta Dreams – saradnja Ane i Nemanje Mosurovića, a najnovija je iz 2020, Košuta koju su Ana i flautistkinja Milena Jančurić komponovale za Klavirsko nebo #3. Na albumu se nalaze i dva tradicionala, Lastavice, lasto – saradnja s Ansamblom kolo i prekrasna Oj, Savice koju je Ana otpevala za dokumentarni film Zaveštanje.

Retko se dešava da se umetnik potpuno otkrije pred svojom publikom, a Scene su upravo to – ulazak u intimni svet Ane Ćurčin, njene snove i inspiraciju. Pozivamo vas da nađete mesto za sebe i svoje snove u Aninim scenama.Leave a Reply

Your email address will not be published.