Bend Bitipatibi održao koncert u DKSG

Alternativni sastav Bitipatibi održao je koncert sinoć u prepunoj sali DKSG-a. Ekipa Džabaletana već neko vreme prati rad ovog benda, koji se po muzici i glasu frontmenke Une Gašić izdvaja na rokenrol sceni ovih prostora. Psihodelija koja krasi njihove pesme, aranžmane, pa i samu formu nastupa sinoć je došla do izražaja, i nekako prvi put se do kraja mogla osetiti snaga koju bend ima. Kako samo sviranje, tako i Unin glas. Vrlo statičan bend, bez mnogo primesa scenskog nastupa, sinoć je u jednoj pozorišnoj atmosferi samom muzikom poveo publiku u njihov svet psihodelije i ljubavi.

Una je pevala izvanredno, bend je pratio sjajno. Publika je uživala. Nekako mi se činilo da po prvi put vidim i ceo bend koji uživa u nastupu. Ono što se vidi kao velika promena jeste da sam sinoć napokon videla Unu i njen sintisajzer kao jedno. Verujem da je to falilo kod prethodnih nastupa. Jer ovaj bend ima ogroman potencijal, mnogo snimljenog materijala, koji je kvalitetan u svakom smislu. Sjajna je bila improvizacija nekoliko pesama koje je Una odsvirala na koncertnom klaviru. Iako nema klasično muzičko obrazovanje njen prirodni talenat je došao do izražaja, pa je klavir sjajno zvučao u tim pesmama.

Bitipatibi sprema svoj novi album, treći po redu. Sinoć su uživo odsvirali tri nove pesme, Pola deset, Dođi u moj san i Najmračnija. U ovim pesmama  oni nastavljaju u istom fazonu, opet kažem jedinstvenom po mnogo čemu. Nadam se da će svirati što više, da će uživati u nastupima, u publici koja je sve mnogobrojnija. Definitivno su bend koji osvaja scenu. Neminovno je da to i zaslužuju zbog kvaliteta koje poseduju svi članovi ovog benda.

Jo

Leave a Reply

Your email address will not be published.