Bend Fire in Cairo predstavljaju novi video singl

Zagrebački sastav, Fire in Cairo, predstavlja novi singl Spin My Mind uz propratni video spot.

Fire in Cairo

Foto: Anja Mergedus

Fire in Cairo je četvoročlani indie garažni rok bend iz Zagreba. Karakterišu ih emotivno nabijene svirke, čvrsta ritam sekcija i vrlo uverljiva scenska i vokalna izvedba svih članova grupe. Svakako se radi o savremenom rok zvuku obeleženim jasnim autorskim pečatom.

Sve ono najbolje što nam je ponudila britanska rock scena posljednjih dvadesetak godina, zagrebačka četvorka Fire In Cairo uspjela je upiti i dodati autorski potpis. Njihove su pjesme pitke, zabavne, plesne i skladateljski i aranžerski nadmoćne. Dubravko Jagatić (Nacional)

Spomenuti album sniman je u RSL production studiju u Sloveniji, a čitav proces snimanja i produciranja obavio je Matej Gobec, učenik Stiva Albinija (Steve Albini) i trenutni producent sastava Laibach. Osim već navedene, album je primio odlične kritike iz regiona ali i ostatka sveta, a dostupan je na svim mogućim platformama za deljenje muzike.

Momci su do sada odradili nekoliko turneja po regionu i Evropi, a pre trenutne krizne situacije u planu su bile turneje po Španiji, Portugalu i Italiji. Bitno je zabeležiti njihov nastup na Exit festivalu, kao i osvojeno treće mesto na banjalučkom Demofestu.

Trenutno planiraju snimanje novog EP izdanja koji će žanrovski biti nešto drukčiji u odnosu na prvi album, a osim toga su u pripremi još dva projekta, od kojih svaki ima posebnu „notu“ u aranžerskom, stvaralačkom i žanrovskom smislu.

Spin My Mind je poslednji singl sa njihovog prvog albuma, pre prelaska na stvaranje i snimanje novog materijala, ili kako kažu novog poglavlja u životu benda. U svakom slučaju, zagrebačka četvorka imaće mnogo toga da ponudi ove godine, a iz svega rečenog može se zaključiti da je ovaj bend zasigurno čeka mnogo obećavajućih stvari u budućnosti, uz sve što su do sada ostvarili.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *