Biljana Tutorov predstavila film „Kada dođu svinje“

Gost 23. FAF-a, rediteljka filma „Kada dođu svinje“ Biljana Tutorov, na današnjoj konferenciji za novinare, najavila je domaću premijeru ovog ostvarenja, koja će biti održana sutra, 1. decembra u 19 časova u Dvorani kulturnog centra Beograda.

Kako sama autorka komentariše, njen film je jedna “dokumentarna porodična bajka, koja po konstrukciji podseća na igrani film“. Glavna protagonistkinja filma „Kada dođu svinje“, rediteljkina tetka u godinama, Dragoslava Aleksić, koristi zanimljive isečke iz novina kao kritiku na politička dešavanja u Srbiji i regionu posle Titove smrti. Od takvih isečaka, Dragoslava pravi privatni arhiv, ali i porodičnu zaostavštinu za svoje potomke, jer je, kako kaže Tutorov, „važno biti odgovoran građanin“.

Autorka ističe da je film komentar na konfuziju između medijske predstave i stvarnosti u kojoj živimo i da lako nalazi put do posmatrača. „Kada dođu svinje“ je i internacionalno dobro prihvaćen, stoga ga očekuje festivalska budućnost, od kojih je prvi na redu Festival dokumetarnog filma u Zagrebu.

Na konferenciji za medije, je takođe najavljeno gostovanje glumca Demiena Bonara na večerašnjoj projekciji filma „Devet prstiju“ u Dvorani kulturnog centra u 19 časova.

Još jedna lepa vest za posetioce festivala je i najava programa „FAF na bis“, koji će trajati od 3. do 6. decembra, i to na više lokacija – Dom omladine Beograda, Dvorana kulturnog centra, bioskop Fontana, i bioskop „Vlada Divljan“. Filmovi koje će publika imati priliku da vidi u okviru programa „FAF na bis“ su: „Projekat Florida“, „Fokstrot“, „Hepiend“, „Čovek od integriteta“, „Bez ljubavi“, „Starateljstvo“, „Laki“, „Felisite“, i „Vestern“.

Leave a Reply

Your email address will not be published.