Dingospo Dali: Sve dok mislim da je ovo drugi svet

Bend Dingospo Dali nam je sinoć priredio jedno nadrealističko muzičko putovanje. Povod za svirku je izdanje prvog albuma ovog benda koji se zove Sve dok mislim da je ovo drugi svet. Pred punim klubom Doma omladine odsvirali su sve pesme sa prvog albuma, i naišli na više nego dobar prijem kod publike.

Odličan nastup je krasila visoka uigranost i kompaktnost benda. Fuzija različitih muzičkih stilova je sinoć imala savršenu simbiozu, koja je selila publiku iz mističnih i tripoznih dubina pa sve do samih vrhova distorzije i dark roka. Psihodelični efekat i sirovi ’touch’ su krasili nastup grupe Dingospo Dali.

Izuzetan vokal koji poseduje u sebi ton mističnih još neistraženih dubina, uokviren muzikom benda koja miriše na cvetno polje natopljeno LSD-em dok se iznad, na nebu skupljaju purpurni oblaci puni krvi, koji spremno čekaju znak rifa da puste svoju crvenu prokletu kišu. Ovo je možda i najprecizniji opis muzičkog doživljaja ovog benda.

Jako je dobra stvar što je naša scena dobila jedan ovakav bend. Sa dalijevskom samouverenošću želimo da istraju na svom putu i da nam prirede još mnogo dobrih svirki.

Šarl

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *