Body Count u Bašti SKC-a


Event Details

  • Date:
  • Categories:

Legendarni američki hip-hop metal bend Body Count nastupiće 18. juna u Bašti Studentskog kulturnog centra Beograda, sa predgrupama belgijskim Powerstroke i britanskim Astroid Boys.


Body Count su početkom devedesetih spajajući pank, metal i hip-hop osnovali školski drugovi Ice T i gitarista Ernie C, a bend je već na početku delovanja postao ozloglašen, ponajviše zbog problematične pesme Cop Killer. Osvetnički intonirana stvar o policijskoj brutalnosti naišla je na salve osuda u javnosti, kojima se pridružio se čak i predsednik SAD Džordž Buš Stariji, tako je da je na kraju morala biti sklonjena sa prvog albuma Body Count (1992).

Ernie C i Ice T (koji već dugi niz godina igra policajca u TV seriji Law and Order: Special Victims Unit) nastavili su da vode bend, uz česte promene ostatka postave, kroz nekoliko angažovanih albuma, sa kojih su singlovi Hey Joe, Necessary Evil, I Used to Love Her, Talk Shit, Get Shot, Relationships

Body Count u Beograd će doći sa albumom Bloodlust (2017) iza sebe, sa kog su se već istakli No Lives Matter, Black Hoodie i Ski Mask Way, a na njemu se nalazi i obrada klasika legendarnog Slayera Raining In Blood. Uz to status i ugled koji Body Count uživa u svetu metala pokazuju to što na albumu gostuju frontmen Megadetha Dave Mustaine, suosnivač benda Sepultura Max Cavalera i pevač Lamb Of God Randy Blythe.

Beogradskoj publici će se 18. juna u Bašti SKC-a predstaviti, kako IceT kaže, bend u punoj snazi, što ovaj album i pokazuje.

Sa svojim paklenim koktelom metala, roka, panka i hardkora, Powerstroke će u Beogradu uživo predstaviti nedavno objavljeni peti album Omissa, a u desetogodišnjoj karijeri su već nastupali sa bendovima kao što su Pro-pain, Death Angel, Agent Steel i naravno Body Count. Pre dve godina Body Count su nas zvali da idemo na turneju sa njima, jer je Ice T smatrao da smo prilično dobri, ističe gitarista Maarten Geeraerts. 

Astroid Boys su hiphop pank bend iz Kardifa, koji je nedavno objavi debi album Broke (2017), a njihovi visokoenergetski nastupi nikad ne propuštaju da rasplešu publiku, kako fanove, tako i slučajne prolaznike.

Ulaznica za Body Count košta 2.300 dinara preko mreže Eventim, dok će na dan koncerta, ako ih preostane, biti 2.500 dinara

Ulaz 19:30
20:00 Powerstroke 
20:40 Astroid Boys 
21:30 Body Count 

Beogradski koncert Body Counta, koji se dešava pod sloganom Arsenal fest predstavlja…, poslužiće kao zagrejavanje i sjajan uvod u Arsenal Fest 08 koji će biti održan 21, 22. i 23. juna 2018. godine u Kragujevcu.