Elemental u Beogradu: Dvostruki rođendanski party i “Nešto glasno”


Event Details

  • Date:
  • Categories:

Hrvatski bend Elemental će obeležiti 20 godina postojanja i u Beogradu, i to sa dva koncerta za redom, 2. i 3. novembra, u SubBeernom centru. 

Mesec dana pred dvostruko rođendansko slavlje u Beogradu, grupa Elemental pripremila je Nešto glasno. Nakon dvostrukog albuma Tijelo i poglavlja koje su obeležile pesme poput Goli i bosi, Sve je moje tuđe, Sanjam, Tijelo pamti, Elemental otvara novo poglavlje na svom muzičkom putu, i to glasno.

Tako Elemental upravo predstavlja svoju najnoviju pesmu, Nešto glasno, pesmu koja govori o borbi sa strahovima, jer, potrebno je nešto glasno što će nas osnažiti da se pokrenemo sa mrtve tačke – u svim segmentima života! Ritam pesme je poletan i brz – bukvalan poziv na pokret, a refren udara tamo gde smo tanki – svako od nas će najbolje znati koje je to mesto – ono gde spavaju strahovi.

Kako Elemental u 2018. godini slavi 20 godina postojanja, za armiju svojih fanova priprema niz iznenađenja, koja će predstaviti do kraja godine. Pesma Nešto glasno započinje taj niz, a vrhunac slavlja dogodiće se 2. i 3. novembra u Beogradu, u SubBeernom Centru. Mesec dana kasniju i u njihovom rodnom Zagrebu.

Dvodnevni rođendanski party u Beogradu zamislili su ovako:
2. novembar: Mekano
3. novembar: Tvrdo

Beograđane i putnike namernike očekuju dva različita koncerta, dve različite set liste, ali jedno je sigurno: i Mekano i Tvrdo biće glasno. I naravno da će se i pesma Nešto glasno naći na repertoaru u SubBeernom centru, jer oslikava velikim delom ono što Elemental živi već 20 godina – borbu sa strahovima, sa samim sobom, sa sistemom…

U vrijeme kad mi je na pamet pala ideja za pjesmu, pokušavala sam izaći na kraj s nekim svojim strahovima. Napisala sam stihove koji su mi poslužili gotovo terapeutski – Kad se bojiš, ne postojiš – ta me rečenica vodila i hrabrila. Zanimljivo mi je gledati kako su se i drugi ljudi našli u tome, jer čovjeku je lakše kad zna da nije sam. Htjela sam napisati malo stihova, a njima reći puno, napucati ih značenjem. U rapu obično ima mnogo više riječi, zato mi je drago da kroz pjevanje isprobavam nešto novo. Nešto glasno, opisala je novi singl Mirela Priselac Remi.