Eyot u DOB-u


Event Details

  • Date:
  • Categories:

Eyot, bend izvan svih žanrovskih ograničenja, nastupiće u četvrtak, 20. septembra, u Domu omladine BeogradaOvaj niški sastav postigao je ono najteže u muzici: ima svoj zvuk, prepoznatljiv svuda u svetu. Negde između roka i džeza, klasične i ambijentalne muzike, impresionizma i eksperimenta, oni povezuju različite stilove u jake i kompaktne kompozicije, naglašene emotivnosti.

Njihova karijera već spade u izuzetne. Objavili su ukupno 4 albuma, sve za inostrane izdavačke kuće, i nastupili u više od 20 zemalja širom sveta, što je neverovatno postignuće za bilo koji domaći sastav, a posebno onaj koji svira džez. Sjajno prihvaćeni od publike i muzičke kritike gde god da dođu, stekli su reputaciju jednog od najzanimljivijih evropskih instrumentalnih bendova u poslednjoj deceniji. Njihovi koncerti izuzetan su doživljaji: uvek ispunjeni posebnom energijom koja slušaoca vodi daleko po horizontima naglašene osećajnosti.

Do sad su objavili sledeće albume: Horizon (Ninety and Nine Records/Constantinus, 2010), Drifters (Neuklang, 2013), Similarity (Ninety and Nine Records, 2014), kao i prošlogodišnji Innate, za inostrano (Ninety and Nine Records) i srpsko tržište (Metropolis Jazz). Muziku i aranžmane za Innate potpisuju Dejan Ilijić i Eyot, a snimatelj je bio legendarni Stiv Albini, u čikaškom studiju Electrical Audio. Sadrži sedam kompozicija koje nude savršenu mešavinu starog i novog, Istoka i Zapada, oslanjenu na folklor Balkana, po čemu je Eyot između ostalog postao prepoznatljiv od trenutka stupanja na scenu 2008. godine.

Ove jeseni, povodom deset godina rada benda, objaviće DVD Koncert za prirodu koji je snimljen uživo na vrhu Suve planine, na visini od 1500m. Veliki solistički koncert u Domu omladine Beograda zato je razlog za slavlje, uz Eyot na apsolutnom vrhuncu kreativne snage.

Eyot su:

Dejan Ilijić – klavir
Slađan Milenović – gitara
Marko Stojiljković – bas
Miloš Vojvodić – bubnjevi

Ograničena količina ulaznica po specijalnoj pretprodajnoj ceni od 700 RSD dostupna je na blagajni Doma omladine Beograda i preko Eventim mreže. Redovna pretprodajna cena iznosiće 800 RSD.