Svemirko u Gradskoj Bašti


Event Details

  • Date:
  • Categories:

Bend Svemirko i sjajna Tamara Kezz nastupaju u subotu, 30. juna, u Gradskoj Bašti.

Svemirko je sve što ste od jednog pop benda tražili i dobili. Savršeno uravnotežen spoj osećaja, veštine i kvaliteta. U jednom trenutku emo-macho, u drugom avangardan, a u trećem sasvim normalan, recept je koji njegove nastupe uživo čini nezaboravnima. Ova eklektična skupina predvođena Markom Vukom Vukovićem uz pomoć pratećeg sastava koji čine Antonijo Tali Bošnjak, Marin Toni Tandara, Branimir Brana Blažević i Bojan Bojko Bojkov, nameće se kao jedna od interesantnijih savremenih muzičkih pojava u regionu. 

Od severa do juga, od zapada do istoka, odsviravši pozamašan broj koncerata 2017. godine, Svemirko opravdava poverenje koje mu njegova publika daje, a za leto i ostatak 2018. godine sprema nove koncerte i nove, kako noćne tako i dnevne avanture. U svemirskom brodu na još uvijek neizmišljen pogon, ravno iz kozmosa na našu planetu ova skupina vračeva stiže u Beograd da vas odvoji od vlastite svesti. Svemirko vam daje tajne svemira na dlanu, izbor je na vama.

Lokalna podrška na koncertu biće KEZZ – Tamara Ristić je kantautorka i live looping umetnica iz Kikinde. Njen muzički izraz je prepoznatljiv po jedinstvenoj kombinaciji modernog, elektroakustičnog zvuka i stilizovanog pevanja inspirisanog izvornom muzikom Balkana, ali i po veoma emotivnoj interpretaciji i jakoj energiji. Nova forma njenih nastupa su live DJ setovi, u kojima miksuje elektronsku muziku sa raznovrsnim žanrovima, svojom autorskom muzikom i pevanjem.

Ograničen kontigent karata po early-bird ceni u iznosu od 300 dinara za najbrže fanove naći će se u pretprodaji u Kultunom centru Grad od 17.maja.