Veče za Milana i Magi u Poletu


Event Details


Galerija Polet i Udruženje Deca iz vode organizuju veče posvećeno Milanu i Magi, u sredu 19. septembra od 18h.

Vece za Milana i Magi

U Galeriji vas očekuje otvaranje izložbe fotografija članova udruženja Deca iz vode, posvećenih Milanu, Magi i EKV-u.

Na tribini će govoriti: Aleksandar Žikić, autor knjige Mesto u mećaviPriča o Milanu Mladenoviću, Dušan Vesić, autor knjige Magi – Kao da je bila nekad i Petar Janjatović, autor YU rock enciklopedije. O počecima Milanove karijere i njegovim tinejdžerskim danima govoriće nam Mikica Stefanović, član i osnivač grupe Limunovo drvo. Pored razgovora sa autorima posetioci će moći i da kupe knjige po promotivnoj ceni.

Nakon tribine očekuje vas nastup članova projekta Deca iz vode i beogradskih muzičara koji će u akustičnom setu dočarati pesme EKV-a, baš kao što su nekad Milan i Magi svirali unplugged, a specijalni gost je i Mikica Stefanović koji će za publiku odsvirati nekoliko pesama. 

Ovim događajem biće obeleženo 60 godina od rođenja Milana Mladenovića (21.9.1958) i 16 godina od smrti Margite Stefanović (18.9.2002). Beogradski umetnici, zajedno sa poštovaocima kultnog EKV-a, odaće počast jednima od najvećih ikona rokenrola osamdesetih, specifičnim i neponovljivim ličnostima tadašnje muzičke scene.

Ulaz je slobodan.