Festival francuskog filma u Drive in bioskopu na Adi

Drive in bioskop pod zvezdama na Adi od 24. juna postaće bogatiji za filmska ostvarenja koja nam stižu iz Francuske u okviru drugog Festivala francuskog filma. Sada već tradicionalni filmski događaj donosi nam naslove koji će ekskluzivno biti prikazani od 24. do 27. juna u bioskopu na otvorenom.

Festival francuskog filma

Program festivala koji će posetioci moći da prate iz svojih automobila, činiće 4 naslova koja će premijerno biti prikazana na velikom platnu Drive in-a na Adi, dok će  prateći program koji će činiti 8 filmova biti prikazan na platformi MOJ OFF . Panirano je da na platformi svakog dana budu prikazana po dva besplatna filma.

Festival će u sredu 24. juna u 21h otvoriti francuska krimi – drama Noćna smena (Police) rediteljke An Fontejn (Anne Fontaine) koji je premijerno prikazan na ovogodišnjem Internacionalnom  filmskom festivalu u Berlinu. Fontejn je  poznata i po biografskoj drami o životu modne ikone Koko Šanel (Coco avant Chanel) iz 2009. godine, u kojoj je glavnu ulogu tumačila poznata francuska glumica Odri Tatu (Audrey Tautou), koja se proslavila ulogom u kultnom francuskom  filmu Amelija Pulen.

Noćna smena film koji svoj život započinje 2020. godine, prati tri policijska službenika koji dobijaju zadatak da ilegalnog migranta isprate do aerodroma Šarl de Gol i smeste ga u avion kojim je planirano da se po naređenju, vrati u svoju domovinu. Međutim, kada kolege saznaju pravu istinu, moraju da naprave težak izbor.

Glavnu žensku ulogu u filmu tumači belgijska glumica Virdžinija Efira (Virgine Efira) poznata po ulozi u trileru Ona (Elle) iz 2016.godine, kao i romantičnoj komediji Viktorija (Victoria) iz iste godine. Efira se proslavila pozajmljujući glas Liz Vilson u francuskoj verziji Garfilda, a u javnosti važi za profesionalnog poker igrača. U muškim ulogama našli su se Omar Si (Omar Sy) i Greogori Gadebois (Gregory Gadebois).

Poslednjeg dana festivala biće prikazan triler francusko – belgijske koprodukcije Prevodioci(Les traducteurs). Film dolazi od francuskog reditelja Regisa Roinsarda dobitnika nagrade publike na Internacionalnom filmskom festivalu u San Francisku 2013, godine, ali i poznatog po urnebesnoj romantičnoj komediji Popularna (Populaire) iz 2012.godine.

Detaljan program festivala biće predstavljen sledeće nedelje.

Festival francuskog filma je projekat koji se već drugu godinu održava u saradnji Francuskog instituta u Srbiji, Kombank Dvorane i MCF Megakom filma.Leave a Reply

Your email address will not be published.