Izložba „Tête-à-tête“ Petra Zorkića u UK Parobrod

Petar Zorkić, kantautor i sociolog, predstaviće beogradskoj publici prvi put svoje crteže u okviru samostalne izložbe u UK Parobrod. Specifična tehnika kojom Petar radi je crtanje prstom u telefonu u sistemskoj aplikaciji notes (tzv. kažiprst na telefonu).

Izložba Petar Zorkić

Crteži (izloženi na 300g grafičkom papiru) nastali u proteklih godinu dana predstavljaju melanž različitih motiva, od aktova, minimalističkih figura, životinja, preko situacija i predmeta iz svakodnevnog života, do pejzaža.

Izloženi radovi su nastali kao vizuelna priprema za Petrov drugi studijski album na kojem će biti i kolaboracija sa muzičarima iz regiona i sveta kao što su: Rhani Krija (Sting), Max Kochetov, Miloš Nikolić, Milena Jančurić, Vasil Hadžimanov, Marko Louis, Serg Dimitrijević (Earth, Wind & Fire) i drugi. Izložba je ujedno i najava albuma koji nosi naziv Tête-à-tête.

Na izložbi će biti predstavljeni i audio-video zapisi demo snimaka pesama nastalih u proteklih godinu dana, od kojih će se neke naći u studijskoj verziji na pomenutom albumu.

Petar Zorkić je rođen u Bangkoku (Tajland) 1986. godine. Završio je sociologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu, a autorskom muzikom se bavi od srednjoškolskih dana. Na festivalima i koncertima u zemlji i inostranstvu, nastupa kao kantautor i lider svog muzičkog projekta PetarZ i kao član drugih muzičkih sastava.

Objavio je debitantski album Riddlephore (2019) za izdavačku kuću Mascom. Koautor je himne Exit festivala pod nazivom Tribe, kao i muzike i aranžmana numere Samo bez straha izvedene na Beoviziji. Kao tekstopisac, aranžer, kompozitor i instrumentalista učestvovao je na više muzičkih izdanja u zemlji i regionu (Marko Louis, Jelena Petošević, MVP, Božo Vrećo, Ron Holsey i dr.). Radio je kao muzički saradnik na predstavama u pozorištima Duško Radović i Boško Buha. Trenutno priprema svoj drugi album Tête-à-tête, po kojem je ova izložba i dobila ime.

Otvaranje izložbe Tête-à-tête zakazano je za 1. oktobar 2021. godine u 19h, u UK Parobrod, a radovi će biti izloženi do 10. oktobra 2021. godine.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *