Kanda, Kodža i Nebojša u Mixer House-u

I ovog prvog januara tradicionalni koncert KKN-a okupio je u Mixer House-u ljubitelje pravog r'n'r zvuka. Kako nam i sama tradicija nalaže teške i mukotrpne pripreme za prvojanuarski koncert, ekipa Džabaletana ih je započela još 31. u popodnevnim časovima. Isprativši godinu za nama uz staru dobru kućnu žurku, uputili smo se u Mixer House da poželimo dobrodošlicu novoj 2017.

Kanda Kodza i Nebojsa

Izlaskom članova benda na binu započeo je dvočasovni spektakl, obeležen ličnim i grupnim ekstazama publike, kao i uvek iskrenim obraćanjem Olivera svojim ljudima. Ta toplina i uzajamno poštovanje publike i benda nešto je što krasi ovaj gradski fenomen godinama unazad. Hitovi iz čitavog opusa KKN-a su se ređali i pokretali, dočekom izmorene, ljude u publici ka energetskoj simbiozi. Kako je sama svirka odmicala postajala je sve žešća, vodeći masu ka laganom vrhuncu. Takođe, opijenost je postajala sve veća, kako publike tako i Olivera Nektarijevića koji je još jednom pokazao zbog čega je verovatno najbolji frontmen na našoj r'n'r sceni. Izrazivši želju da se i sledeći prvojanuarski koncert KKN-a održi na istom mestu (a ne negde na Dorćolu), direktno i indirektno je iskazao svoj stav, svest o samovolji vlasti, njihovim ograničenim funkcionerskim umovima koji donose usko interesne odluke oblikujući živote svih nas, građana Beograda. Ono o čemu je on govorio to veče, kao i na svakom njihovom nastupu, može se objasniti prostom latinskom izrekom: Libertati viam facere – Otvarati put slobodi. Upravo je to ono što on i njegovi drugari iz benda mogu uraditi za nas, otvarati nam horizonte, puteve i kristalne staze kojima ćemo ići i tragati za ljubavlju, slobodom i njenim najuzvišenijim vrednostima.

Nakon završenog formalnog dela koncerta, bend je izašao na bis i publika je sa oduševljenjem pozdravila novi singl Prekidi stvarnosti ponovo koji je otpevala u jednom glasu zajedno sa bendom. Nakon tačno dva sata kvalitetnog programa, koncert je završen kako je i započet, pesmom sa četvrtog studijskog albuma Prekidi stvarnosti. Dok se Oliver oprostio od publike otpevavši poslednje stihove pesme Ahead there, ostatak benda je spustio zavesu na još jednu noć za pamćenje i označio početak odbrojavanja i iščekivanja do sledećeg susreta. I verujte mi, ovaj tekst nije nikakav vid obožavanja, niti kakvog hvalospeva već jedan izraz realne potrebe za dubljim osećanjima i empatijom koju je ovaj grad i ljudi u njemu posedovao kroz vreme.

Mnogo vise ljubavi je potrebno u ovom gradu koji tone ton po ton...

ATaK

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *