Kralj Čačka u klubu Knap

Kralj Čačka održaće koncert u četvrtak, 26. septembra, u beogradskom klubu Knap (Đušina 5).

Kralj Čačka

Kralj Čačka je pesnik i kantautor rođen u Čačku, koji već nekoliko decenija živi i radi u Beogradu. Objavio je zbirku pesama Na margini (Lom), kao i dva albuma – Zemlja snova (2016) i Spusti svetlost na put (2018). Dobitnik je nagrade Strune od svetla za 2017, koja se dodeljuje za poseban doprinos afirmaciji pesničke reči u rok i bluz muzici.

Spusti svetlost na put je drugi album Kralja Čačka, a zvanično je objavljen krajem novembra 2018. Prva tri singla sa albuma – naslovna pesma, Mama kupi mi propeler i Rolaj – postali su hit nedelje u izboru slušalaca radija 202, a album je izabran za Najbolji album godine u konkurenciji Električnog orgazma i Bajage.

Za one koji vole reference, muzika Kralja Čačka predstavlja mešavinu bluza, džeza, rokenrola i šansona, a rokenrol veteran Žikica Simić je za Kralja Čačka rekao: Opasnom magistralom – preko raskrsnica i pored stranputica – sa gitarom preko ramena, kao junak starih dobrih filmova, Kralj je stigao na rok scenu. Sa sobom je doneo mudre, lepe i gorke pesme, u kojima se iskrenost i autentičnost oštro suprotstavljaju izopačenostima ovog vremena.

Karte za predstojeći koncert možete nabaviti u Yugovinylu (Cetinjska 15) po ceni od 600 dinara. Na dan koncerta cena ulaznice biće 800.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *