Miloš Karadaglić: Mediteranski duh iz gitare

Miloš Karadaglić je jedan od najboljih svetskih gitarista klasične muzike koji oduševljava svojim talentom publiku širom sveta. Vrhunski muzičar sa dubokim osećajem za emociju, spojio je u svojoj muzici ono što se retko tako uspešno spaja, vrhunsku tehniku i suptilan patos. Posebnu mu leži duh mediteranske gitare. Sjajno izvodi španske klasične i narodne pesme.

Milos Karadaglic

Pored toga što je stekao ozbiljan status kao izvođač klasičnih dela, Miloš se i više nego dobro snalazi i u interpretaciji dela iz popularne kulture, pogotovo pesama Bitlsa. To se često u svetskim recenzijama ističe kao dokaz raspona njegovog talenta, to suvereno vladanje klasičnim zahtevnim kompozicijama i vrlo specifično izvođenje popularnih pesama.

Miloš Karadaglić je rođen u Podgorici ali već dvadeset godina živi u Londonu i nastupa širom sveta od Japana do Južne Amerike. Njegovi albumi se uvek nalaze u samom vrhu na listama specijalizovanim za klasičnu muziku. U nekim zemljama bi on predstavljao nacionalno blago, u ovim krajevima retko ko zna uopšte za njegovo postojanje.  

Objavio je do sada albume Mediterraneo, Latino, Aranjuez sa Londonskim filharmonjiskim orkestrom i Blackbird: The Beatles album. Ovaj poslednji je posvećen kompozicijama iz popularne muzike. 

Džabaletan vam sa zadovoljstvom preporučuje njegove albume, pogotovo za ovo letnje vreme, negde na moru, Miloševa gitara vam može dodatno dočarati lepotu prirode i muzike. Iz njegove gitare izvire najsublimniji mediteranski duh koji možete dobiti. Uz neko belo vino i morsku klimu eto pravog hedonizma u najboljem smislu te reči.

ŠarlLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *