Opaka bluz vožnja sa Dž. Legom

U petak je u Kuglašu nastupio pravi rokenrola iz Teksasa, Džejms Leg. Jedan od najvažnijih predstavnika garaž-roka i poznati bluz klavijaturista, u petak je napravio opaku bluz vožnju. Svojim dubokim i hrapavim glasom, mačo stavom i neverovatnom energijom kojom pleni na bini, i koja je njegov zaštitni znak, povezao je sve nas na samo izvorište rokenrola. Tamo gde je rok još sirov, neobrađen, neobuzdan, jednostavan i gde prokleto dobro pleše na ivici brijača.

Dzejms Leg

Džejms Leg, večito na turneji, živi životom pravog rokenrole. Stalno putujući, svira ljuti rok i ne misli na sutra. Uvek na nastupima daje celog sebe, kao da već sledeće večeri neće svirati u nekom sledećem, ko zna kojem gradu. Lepo je bilo, i pomalo romantično slušati takvog izvođača. Nekog ko zaista tako živi. Jer da se ne zavaravamo, nije Džejms Leg neka velika rok zvezda sa milionskim računom u banci i mnogobrojnim fanovima širom planete. Džejms Leg je manje više, nepoznat čak i onima koji slušaju rok muziku. Ali Džejms Leg je lik koji veruje u svoju muziku, i koji to što voli radi potpuno posvećeno. I što je najbitnije, radi to prokleto dobro. Uvek na putu, od grada do grada, od paba do paba. Džejms Leg živi svoju muziku i muzika živi njega. Džejms Leg je dobri stari rokenrola! Vrsta u izumiranju.   

Jedina zamerka koju imamo kada je pitanju ovaj nastup, odnosi se na preveliku gužvu. Kao i na to da su Lega mogli da vide samo ljudi u prvom redu. Kao izuzetan performer, vizualno iskustvo je bitna odlika njegovog nastupa, i dodatno doprinosi njegovoj muzici i energiji koja se preliva sa bine. Veći deo publike u Kuglašu bio je onemogućen za takvo iskustvo. Ali sve u svemu, što bi se reklo, u petal je bila prokleto dobra vožnja! It s been one hell of a ride...

SturmunDDrang

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *