Prvi globalni filmski festival We Are One

Globalni filmski festival We Are One prikazaće od 29. maja do 7. juna na svom Youtube kanalu više od 100 filmova po izboru selektora dvadesetak vodećih filmskih festivala iz oko 35 zemalja, među kojima su i Berlinale, Kan, Venecija, kao i Sarajevo Film Festival.

We are one

Ovim desetodnevnim digitalnim događajem odaje se priznanje umetnicima iz svih delova sveta, a u centar pažnje stavljaju se filmovi koji mogu proizvesti promene i produktivno povezati globalnu publiku.

Festival je okupio neke nekih od najtalentovanijih svetskih umetnika, naratora i selektora u želji da tokom pandemije Covid-19 ljubiteljima filma pruži zabavu i utehu, a organizacijama koje se bore protiv ovog globalnog zdravstvenog izazova podršku. 

Festivali su mesta povezivanja, okupljanja i deljenja. Sada, više nego ikad, to su ključne stvari za obnovu društvenog kapitala, preispitivanje postojećih modela filmske produkcije i oblikovanja naše zajedničke budućnosti. Festivali su mesta koja nam omogućavaju da zajedno odlučimo gde želimo ići i da pokažemo da smo svi deo iste celine – jedno. Srećni smo što smo deo zajedničkog projekta Tribece, YouTubea i svetskih filmskih festivala i što publici širom sveta možemo predstaviti filmove regionalnih i svetskih autora koji su nastali u Sarajevu. Nadamo se da ćete uživati i da ćemo se uskoro opet videti na festivalima i u biskopskim salama, izjavili su Mirsad Purivatra i Jovan Marjanović u ime Sarajevo Film Festivala.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *