Robin Vilijams: U mojoj glavi (Come Inside My Mind)

Film U mojoj glavi  (Come Inside My Mind) je dokumentarac iz 2018. godine koji se bavi životom jednog neverovatnog umetnika. Ovo ostvarenje je dvosatni prikaz putovanja kroz život Robina Vilijamsa. Vrlo intimno, upečatljivo, zabavno i dirljivo putovanje koje se završava tragično. Pokazuje nam ono što je Robin Vilijams zaista i bio. Istinski umetnik od početka do kraja.

Robin Williams, Come inside my head

Voleli smo ga u svim filmovima u kojima je glumio. Od komedije do drame, ovaj glumac je svakog lika dočarao savršeno. Neverovatan talenat mu je dozvoljavao da se u potpunosti transformiše i da toliko uverljivo igra svaku svoju ulogu. Postaje poznat po svojim stand up nastupima početkom osamdesetih godina. On je toliko dobro vladao scenom, da se činilo da je rođen i odrastao na njoj. Svaki nastup bio je svojevrstan šou koji je bio terapija kako njemu tako i publici koja je bila kao u transu. Haos u njegovoj glavi se prenosio na svaki prostor u kome je nastupao i ljudi su se uvek vraćali po još. A njegov talenat nije poznavao granice. Kada je jednom zavladao scenom i publikom tu je ostao do samog kraja. Voljen od strane publike, poštovan od strane kolega, postaje jedan od onih glumaca koji obeleže jednu eru filma.

Robin Williams, Come inside my head

Njegove uloge u filmovima poput Dobri Vil Hanting i Društvo mrtvih pesnika, pokazuju nam još jednu stranu ovog neverovatnog glumca. Savršen u komediji, jednako dobar u drami. Jeste komedija bila primarni žanr, jer je iz njega to izlazilo nekako prirodno. Međutim, kako je njegova karijera napredovala, tako su se nizale i one „ozbiljnije“ uloge. Tim ostvarenjima smo ostajali dirnuti, njegovom glumom oduševljeni, sa suzama u očima.

Sve ovo, a i mnogo više, prikazano je u dokumentarcu U mojoj glavi. Od ranog detinjstva, pa sve do tragičnog kraja, film prikazuje sve ono što se dešavalo spolja, a i unutar glave Robina Vilijamsa. U nizu intervjua i snimaka prikazano je sve ono što se dešavalo u rolerkosteru zvanom Robin Vilijams. Ovo je nezaobilazno ostvarenje za sve poštovaoce, ne samo lika i dela ovog umetnika, već i za sve ljubitelje filma.

 

Žilijen

Leave a Reply

Your email address will not be published.