Romansa na bazenu

Cigarettes After Sex održali koncert u SC "11. april"

Koncert Cigarettes after sex, američkog ambient pop benda, održan je sinoć na bazenima "11. april". Na do sada nekorišćenoj koncertnoj lokaciji, ispunjenog kapaciteta od nekih 1500 ljudi, sjajni mladi bend iz Bruklina oduševio je fanove jednoipočasovnom svirkom.

Veče je otvorila Ana Ćurčin sa svojim bendom i mora se priznati da je ostavila fantastičan utisak. Do sada nisam imao prilike da je čujem uživo ali nakon ovog nastupa sigurno ću obratiti dodatnu pažnju na njeno delo. Ana je neodoljiva kombinacija glasa Sinead O' Connor, stila Joan Baez, ritma Lilly Allen i atmosfere Portishead. Ona je nastup započela novim pesmama, a izdvojile su se Keep Quite, Excpetation, Alone, I turn 30, Unknown... Upečatljivi momenti, koji su izazvali posebne reakcije publike, bili su svaki put kada bi Ana iskazala raskošan talenat na usnoj harmonici koja je sjajno uplivavala u pesme benda.

Nakon predgrupe, većinski mlada publika koja je u tom trenutku već skoro ispunila prostor, burnim aplauzom dočekala je bend večeri. Cigarettes after sex koncert su započeli pesmom Sweet koja je u potpunosti odredila dalji tok nastupa. Pesme Each time you fall in love, Nothing's gonna hurt you baby, Keep on loving you, Affection, Apocalypse ređale su se, a romantična melanholija prostrujala je kroz vreo vazduh ove tople julske noći. Parovi, kojih je bilo zaista mnogo, nisu se ustručavali da praćeni laganim ritmovima iskazuju ljubav na podijumu za igru, tako da je malo falilo da bend ponese nadimak Cigarettes after group sex. 

Četvoročlani američki bend izašao je i na jedan bis odsviravši Please don't cry i Dreaming of you čime je završen nastup. Bend se zahvalio publici na podršci i tom prilikom obećao ponovni dolazak u Srbiju. Moramo da pohvalimo sjajnu ideju organizatora da se koncert održi na bazenima SC "11. april", jer je prostor zaista sjajan za svirke manjeg obima, a kada je i ozvučenje na vrhunskom nivou, kao večeras, onda su spektakl i uživanje zagarantovani.

Tekst i fotografije: ATak i Tj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *